究竟個同事知唔知自己返工做乜?

miu36miu
|
話說公司請左個同事仔,做完D 野係唔會睇有無問題就交貨,公司已經延長佢試用期,佢都係無改善。佢有時仲可以開幾個網頁,轉來轉去又唔係做緊野。究竟仲要佢還是激發佢心中團火呢?
bb妹
|
無帶個心返工
Poyau
|
無心裝載 考慮再揾人
esmehouse
|
炒得啦
Ho_BB
|
仲留?
good_pig
|
miu36miu 發表於 18-9-13 11:06
話說公司請左個同事仔,做完D 野係唔會睇有無問題就交貨,公司已經延長佢試用期,佢都係無改善。佢有時仲可 ...

扮工同事,我都有,佢又表演到好忙咁,最慘佢仲要點到下面d人暈曬,又冇賺錢
miu36miu
|
之前佢係大公司做過架?因為佢都九十後,會唔會佢係屋企成日有人照顧唔駛捱,所以咁囉
moma1023
|
miu36miu 發表於 18-9-13 11:06
話說公司請左個同事仔,做完D 野係唔會睇有無問題就交貨,公司已經延長佢試用期,佢都係無改善。佢有時仲可 ...

炒。
我早排炒左一個,連extend 都費事。
LokYauYau
|
bb妹 發表於 18-9-13 11:09
無帶個心返工

應該話,只帶左個軀殼返工

我公司都有個廿零歲係咁
怪獸青BB
|
(emoji)exrtend試用期都係甘,炒啦
leungszeon
|
一個人的心態唔係咁易改變,炒了吧
lisa0135
|
我公司都有個60後, 日日都係帶個殼返工, 只顧睇片打golf, 炒股票, 人工又高
可能係扮工最成功之人任
miu36miu
|
最搞笑係同佢傾試用期時,大老細同佢主管跟佢講,公司好多工作要準時完成,所以時間好緊要。佢竟然回應係你地返工要放鬆D,唔好搞到自己咁緊。語出驚人不得了
crystal媽咪
|
炒得啦。
我做咁耐未試過延長試用期,提早試用期完結就有
Siuchoi
|
回覆 miu36miu 的帖子

我覺得佢團火激發前, 你地已經著晒火啦~~
cattz288
|
miu36miu 發表於 18-9-13 12:26
最搞笑係同佢傾試用期時,大老細同佢主管跟佢講,公司好多工作要準時完成,所以時間好緊要。佢竟然回應係你 ...

智者黎
tttt709394
|
最搞笑係同佢傾試用期時,大老細同佢主管跟佢講,公司好多工作要準時完成,所以時間好緊要。佢竟然回應係你 ...

佢啱,但你公司唔適合佢
AhChuMaMa
|
lisa0135 發表於 18-9-13 12:24
我公司都有個60後, 日日都係帶個殼返工, 只顧睇片打golf, 炒股票, 人工又高
可能係扮工最成功之人任 ...

我老餅是70後, 跟你boss差不多, 我真想問佢是否"我出埋你份糧"。我成日見到佢咁鬼樣工作態度,我就火滾。可憐我們這些做小的要跟住件癈柴,佢仲要無恥到攞晒彩,我們就做到死死吓。
rachel0316
|
呢d 未訓醒無得激架喎

佢下次交野又錯你鬧佢
定佢醒下囉
rachel0316
|