想問bb現在37week,臍帶繞咗一圈,係咪都仲有鬆位?

apple0426
|
有D擔心,係咪一圈都正常?
emmmacyk
|
我第一胎由28週開始發現纏頸一週,一直到生,只要留意胎動就ok,同埋入院生時講畀醫生姑娘知,等佢地有心理準備
我要做媽媽
|
我見有D會繞兩圈架,所以你都係要keep住留意
vanda
|
唔駛太擔心,果時我BB都繞住兩個圈
wpc666
|
果時我BB都繞住1個圈,頭向上,只可以開刀,都很健康
apple0426
|
vanda 發表於 18-9-13 17:16
唔駛太擔心,果時我BB都繞住兩個圈

我驚1個會唔會變咗2個,咁繞咗2個圈要點做?
apple0426
|
wpc666 發表於 18-9-13 17:27
果時我BB都繞住1個圈,頭向上,只可以開刀,都很健康

即刻你生嘅時候繞咗1圈?定生之前??
邱優
|
我朋友個b三圈,順利順產,生個陣記得同護士講聲
vanda
|
apple0426 發表於 18-9-13 18:09
我驚1個會唔會變咗2個,咁繞咗2個圈要點做?

聽醫生意見就應該無問題
因每個媽媽身體狀況唔同,純粹分享我既經歴~
當時醫生建議我開刀,同埋生之前唔好做咁劇烈運動,免得太早穿羊水。

Kayibobo
|
apple0426 發表於 18-9-13 13:28

一圈好普遍
同埋依加圈左,佢又有可能跟住又解返
我仔應該成日玩
一次檢查有圈,下次又無,根住下次又有
依加最後醫生又話無圈啦
apple0426
|
Kayibobo 發表於 18-9-14 00:10
一圈好普遍
同埋依加圈左,佢又有可能跟住又解返
我仔應該成日玩

咁我都放心D
hamsterma
|

一圈嘅話唔使咁擔心
RubyYu07
|
我臨生前繞左兩圈,好彩醫生話好鬆,可以順產到。
wpc666
|
回覆 apple0426 的帖子

從中期到出世都係,而且因為繞頸,所以BB頭向上,調唔到向下,要開刀,但BB出世好健康
haha748494
|
我大囝當時都系一圈,37W時開刀先發現。
VCBB小天使
|

要留意 BB 嘅 [旭動] ,如果覺得 [旭動] 次數少咗就要立即睇醫生。
RubyYu07
|
VCBB小天使 發表於 18-9-16 21:33
要留意 BB 嘅 [旭動] ,如果覺得 [旭動] 次數少咗就要立即睇醫生。

當時醫生都係咁同我講架,留意胎動!