懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

高秀蘋 發表於 18-9-16 13:44
你自己係自然懷孕唔到,要做ivf先可以懷孕 你應該明白媽媽緊張係正常,大家都係女人,完全唔明白 ...

咁咪更加應該即刻去看私家醫生。大把醫生都可以即日比你看。

大宅

回覆樓主

如果只係為照肚超/ 陰超去睇有冇心跳,
我都覺得俾錢出去私家照就得。

你唔好指定跟醫生先啦,求其一個產科醫生實有得做。照左先。
睇閃閃係好基本,都唔使要咩大醫生做。

禁止訪問

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

睇完私家,醫生點講吖,可能胎兒仲細,會聽唔到。我10W果陣都系聽唔到,可能系因為我有子宮肌瘤,等一個禮拜就聽到喇。

大宅

haha748494 發表於 18-9-16 14:55
睇完私家,醫生點講吖,可能胎兒仲細,會聽唔到。我10W果陣都系聽唔到,可能系因為我有子宮肌瘤,等一個禮 ...

多謝咁多位回覆,最後都冇睇醫生,下週六再去做nifty , 暫時冇流啡冇流血都唔入醫院喇,佢地都做唔倒乜野
問過好多朋友佢地都話政府個部胎心機雞

伯爵府

JANJAN623 發表於 18-9-13 13:44
冇流啡冇肚痛,八週私家照已經見倒有心跳
宜家要等9日後先再見私家,擔心中。。。。

無乜嘢情況先觀察下先

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 JANJAN623 的帖子

原來系咁,當時我同事個B大我BB10日,佢就照到。雖然醫生叫我遲D再去照。但我都好緊張,之後一個禮拜系照到。我就懷疑系我肚腩大,所以先遲D照到。

別墅

咁早期政府安排到產檢?!
我第一次去政府係早唐氏,第一次產檢係19-20週囉,同埋只不過係多咗抽血呢part,不過因為我係私家一路睇住所以冇咩所謂,去政府都係為咗多個保障。想要超聲波一定要睇私家~ 一般政府產檢係唔會有嘅~

大宅

mtcat 發表於 18-9-17 10:19
咁早期政府安排到產檢?!
我第一次去政府係早唐氏,第一次產檢係19-20週囉,同埋只不過係多咗抽 ...

因為我係遲排卵,所以一有左私家就寫紙比我排政府,咁普通科私家醫生只會計我對上一次經期架麻,所以政府就預我12週第一次產檢,其實後尾照,我因為遲排卵所以個胎細三週

大宅

回覆樓主:

多謝大家既意見,我先update 下大家,上週六我去左做nifty , bb 非常健康,醫生話政府醫院聽筒真係要大週數先聽倒,同埋可能bb 週圍游,行開行埋聽唔倒囉,手腳趾骨都睇倒了 ,希望如果有類似情況既媽媽不要太擔心

別墅

JANJAN623 發表於 18-9-26 09:07
多謝大家既意見,我先update 下大家,上週六我去左做nifty , bb 非常健康,醫生話政府醫院聽筒真係要大週數先 ...

首頁

尾頁

跳至