借個位呻吓

kittytempo
|
原來而家人與人之間吾可以好單純無機心咁相處, 當你問多一兩句, 對方會曲解你, 吾聽你解釋, 吾理性處理就用粗口問候你, 鬧你.
問吓野又轉頭係大group度單打串你, 咁一開始我問你時你可以吾答我啦, 又要扮好人答完人, 借自己友把口串我私訊問佢
.
又吾係同你做同事, 做仇人. 點都叫緣份一場認識左9個月, 點解可以咁對待人?
吾想答或回應當初可以吾理或拒絕, 但吾明白點解要咁多餘, 之後去串人問佢野… 真係吾明白而家d人點諗法.
mikatsuki2021
|
超級特務
|
kittytempo 發表於 18-9-13 14:54
原來而家人與人之間吾可以好單純無機心咁相處, 當你問多一兩句, 對方會曲解你, 吾聽你解釋, 吾理性處理就用 ...

問咩?
kittytempo
|
回覆 超級特務 的帖子

問份asignment拎到幾多分之嘛.吾想答咪直接講都做完lor, 幾多分都改變吾到事實.
吾需要另外搵人單單打打講說話.

超級特務
|
kittytempo 發表於 18-9-13 15:05
回覆 超級特務 的帖子

問份asignment拎到幾多分之嘛.吾想答咪直接講都做完lor, 幾多分都改變吾到事實.

呢d比較私癮同敏感,唔好問。
kittytempo
|
呢樣我明白.
我呻都係呻佢既處理方法, 吾滿意應該直接同我講, 而吾係經第3者出聲, 再表達佢既不滿.
況且, 佢答我時又無表現不滿或吾想講, 但之後係大group又單打, 又講要打人之類.
我覺得好奇怪, 係咪而家時下係咁溝通?!
fishfish121
|
呢條問題等同問人搵幾錢人工, 有腦識諗既基本上唔會問人呢啲問題
kittytempo
|
回覆 fishfish121 的帖子

咁你當我無腦問左啦.
咁你認同對方做法嗎?
我係覺得需要咁樣表達不滿或佢既意見嗎?
點解吾直接係我問既時候拒絕答我ko我呢?而選擇要係大group單打及串黎串去.
咁樣真係會有更多滿足感或比人有腦既感覺嗎?
yurijm
|
明白樓主既心情
但如果真係6+1咗,自己又唔小心俾位人入
唯有提醒自己下次唔好多口

就咁睇,似係當事人借呢件事在大group講
唔好多口問成績、分數,面斥不雅

老實說
係大group講,又冇指名道姓
其實殺傷力有限。。。
cinda72.
|
kittytempo 發表於 18-9-13 15:31
呢樣我明白.
我呻都係呻佢既處理方法, 吾滿意應該直接同我講, 而吾係經第3者出聲, 再表達佢既不滿.
況且, ...

你明就唔會問啦
你自己個問題有問題在先喎,咁後果緊要自己承擔番啦,你話人唱你,前題係你唔問,人地咪冇位入你囉
kittytempo
|
回覆 yurijm 的帖子

Thanks. 謝謝你意見.我都承認自己無考慮咁多, 好單純咁諗住問吓無咩問題.
我都明白可能對方有反感, 最奇怪在於對方又樂於答我, 之後又要串我單打我.

我地都係成年人, 真係要踐踏吓人會開心D嗎?
定係而家個世代人與人相處, 咁先係正常??

20150618bb
|
kittytempo 發表於 18-9-13 14:54
原來而家人與人之間吾可以好單純無機心咁相處, 當你問多一兩句, 對方會曲解你, 吾聽你解釋, 吾理性處理就用 ...
火旺
kittytempo
|
回覆 cinda72. 的帖子

即係呢, 我問佢時, 佢又樂於答我, 有講有笑.
之後係大group又表現好嬲, 喊打喊殺.
係我誤會人與人之間可以簡單坦承相處,
定係佢太表面, 我諗得太簡單?
kittytempo
|
回覆 20150618bb 的帖子

?? 即係咩意思, 吾明白, thx
cinda72.
|
kittytempo 發表於 18-9-13 16:04

唔通黑口黑面答你咩
下次自己醒水囉,乜野應該問,乜野唔應該,大人黎架啦,要識得分,有咩後果自己要食,食果時唔好怨囉
bosch
|
kittytempo 發表於 18-9-13 16:04

佢太表面, 你太簡單.

免得過都唔好問人地拎幾多分, 但你都問左, 無論係咪自己家人都好, 我又覺得唔駛咁話人.

你上黎呻都有人話你冇腦, 話你唔啱啦. 大家睇法同做法唔同就係咁, 冇可能expect 人人對人都係溫柔體貼, 呻完就算啦...
o_____o
|
可能答你時覺得冇乜野,之後越諗越覺得你唔識做懷疑你另有目的,所以條氣唔順串下你
kittytempo
|
回覆 bosch 的帖子

thanks
tsung
|
o_____o 發表於 18-9-13 16:29
可能答你時覺得冇乜野,之後越諗越覺得你唔識做懷疑你另有目的,所以條氣唔順串下你
...

同感
Poyau
|
tsung 發表於 18-9-13 16:49
同感