如果香港斷水斷電

syuen1985
|
上年天鴿係澳門做成好大破壞今次山竹個個都話好勁 我就諗 如果真係吹正香港 整爛d供水供電
香港咪會好恐佈 淨係斷電都已經覺得好可怕
希望以上只係幻想唔會發生

hellohellojenny
|
村屋真係有機會的。
我住一般私人屋苑,希望唔會啦。
syuen1985
|
hellohellojenny 發表於 18-9-13 15:49
村屋真係有機會的。
新界d村屋真係最危險 去水又唔好 隨時水浸
大檸樂
|
syuen1985 發表於 18-9-13 15:38
上年天鴿係澳門做成好大破壞今次山竹個個都話好勁 我就諗 如果真係吹正香港 整爛d供水供電
香港咪會好恐佈 ...
一般樓宇.如果斷水:一係那那聲駁返條街喉入大廈.中間可以叫水車.
電.我見過中電出動過架發電車佢有線插返入大廈.架車真係好似個流動尿袋...好似可以供一日電.好勁
sasoso
|
syuen1985 發表於 18-9-13 15:38
香港咪會好恐佈 ...
有過慮症 ?
新秦先生
|
香港係得一樣野驚,就係大亞灣出事,重演日本311事件,其餘既,小事啦~!
1928mickey
|
買定打電芯聽收音機
新秦先生
|
sasoso 發表於 18-9-13 17:10
有過慮症 ?
有D人係停半日廁所水都會打十幾次去管理處問得未呀得未呀冇水沖廁今次死喇~!
20jack09
|
個風越行越向西,重有機會經過呂宋。對香港影響應該減弱好多。
gorisscheung
|
大檸樂 發表於 18-9-13 17:08
一般樓宇.如果斷水:一係那那聲駁返條街喉入大廈.中間可以叫水車.
電.我見過中電出動過架發電車佢有線插返入 ...

一棟兩棟就得啫,如果過百棟中電仲有冇本事棟棟供電
syuen1985
|
sasoso 發表於 18-9-13 17:10
有過慮症 ?
幻想下 討論下姐
syuen1985
|
新秦先生 發表於 18-9-13 17:12
香港係得一樣野驚,就係大亞灣出事,重演日本311事件,其餘既,小事啦~!

syuen1985
|
gorisscheung 發表於 18-9-13 17:17
我都咁諗 唔好話全港 部份地區都已經好嚴重
大檸樂
|
gorisscheung 發表於 18-9-13 17:17
我都係講一般情況.我諗香港應該唔過百棟停.香港個電網世界上算係超穏定
chann902
|
擔心祖國唔出聲半夜排洪送大禮好過啦
(Samantha)
|
香港機會好微呀?!

打一日/一晚 風 食餐公仔麵咪得囉。

tsung
|
20jack09 發表於 18-9-13 17:14
個風越行越向西,重有機會經過呂宋。對香港影響應該減弱好多。

JD930
|
hellohellojenny 發表於 18-9-13 15:49
村屋真係有機會的。

我都係住私人屋苑不過發展商係李生
樓齡一年只係左右但早排連續落幾日雨我屋企已經有N個地方漏水,有一晚停電,今次唔知會點
Poyau
|
居安思危
Poyau
|
JD930 發表於 18-9-13 17:54
我都係住私人屋苑不過發展商係李生
樓齡一年只係左右但早排連續落幾日雨我屋企已經有N個地方 ...

花園大宅水浸