想生BB

跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

船兒 發表於 18-9-15 15:53
42萬,嘩!

我就因不育iui ivf,中醫,針灸,推拿等等用左二十萬以上

我都辭埋份工去tw 做ivf ..點知..唉..
其實都非常後悔去左tw..其實2次tw ivf , 佢地都有犯罪,不過最後個次,直頭係不能原諒...

大宅

回覆 Manmanman12345 的帖子

我都照到有黃金三條線,第二次放两粒day3胎,又照到子宮咁靚以為都得硬,點知都係衰左,第二次係最傷心。
但係對比起你地,我覺得你地仲傷心。

你係邊度做架?

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 12:20
回覆 YLdreams 的帖子

你又係中環私人診所做,我地會唔會係同一間呢?我係中環陳x慧度做。你呢?

我都諗住轉去仁安...
第一次HK 個醫生係用養和個lab..收費好貴

大宅

回覆 littleangel09 的帖子

養和個lab都好勁架!全香港數一數二好
仁安你有無心水揾邊個醫生開針吖?

介唔介意講下你幾大啦!

我31

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 16:17

養和個lab都好勁架!全香港數一數二好

不過有人話養和個lab 係好,但不是最好,而且收費又貴..
仁安,我都諗緊邊個醫生好呀,Li or Tung?
我大你好多啦,36 就37 la ..好唔開心..由34 歲尾開始做到依家...

大宅

我都辭左份工,其實唔辭工仲好,反工可以分散下注意力,但係就係請假難。
開針時我無辭工,無同老闆講做ivf,淨係話女人野有個小手術做,請假請到唔好意思,直到第一次放胎失敗後先辭工

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 16:23

我都辭左份工,其實唔辭工仲好,反工可以分散下注意力,但係就係請假難。

係呀,我都有d 後悔..始終ivf 用錢好多...
我本身唔辭職會升職..之後又有人搵我返工,又係一份好工來...又推左..唉!
依家想搵工都好爭扎..驚請唔到假..

大宅

子女呢家野好講緣份的,我地既緣份沒到姐,咁用心去做,我諗我地既緣份就到的。
上網睇左仁安個啲醫生睇症時間好像好短咁,開始到放胎係唔係同一個醫生跟架,唔會唔每次覆診都係當值醫生睇架

大宅

犧牲真係大,ivf貴到死,已經沒收入,仲要不斷支出,但唔辭工請咁多假實有好多面色睇

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 16:32

子女呢家野好講緣份的,我地既緣份沒到姐,咁用心去做,我諗我地既緣份就到的 ...

應該係一個醫生跟到尾...除左佢地放假,而你又要繼續療程先由另2個幫手..

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 16:38

犧牲真係大,ivf貴到死,已經沒收入,仲要不斷支出,但唔辭工請咁多假實有好多 ...

係呀,真係好多面色..個下真的好大壓力..

大宅

知唔知仁安有無講座聽?
你諗住幾時開針?

我休息两個週期先,預十一月再戰

複式洋房

Y.L 發表於 18-9-15 15:13
回覆 elaine_s 的帖子

如果想速戰速決,最後呢两粒會唔會考慮一次過放,一來两粒成功率高啲,二來唔使分两 ...

會呀,因為我高0所以每次都放兩粒

複式洋房

littleangel09 發表於 18-9-15 15:46

TW 愛x翁先生...他是好醫生..不過其他野..我就覺得ma ...

咁你黎緊會係香港搵邊位醫生呀?

複式洋房

littleangel09 發表於 18-9-15 16:08
其實都非常後悔去左tw..其實2次tw ivf , 佢地都有犯罪,不過最後個 ...

犯罪??

大宅

Y.L 發表於 18-9-15 16:52

知唔知仁安有無講座聽?

希望可以10月開針...始終年紀不輕

大宅

elaine_s 發表於 18-9-15 17:21
犯罪??

犯錯..
諗住去仁安..我諗搵間醫院好d ...都有諗過瑪麗/威院私症,不過抽卵不是全麻就有d 卻步..

大宅

littleangel09 發表於 18-9-15 16:08
其實都非常後悔去左tw..其實2次tw ivf , 佢地都有犯罪,不過最後個 ...
咩事?介唔介意分享下?

大宅

你係邊度做架?

複式洋房

Y.L 發表於 18-9-15 20:11

你係邊度做架?

仁安 董醫生

首頁
23456...14

尾頁