想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

rjangel 發表於 18-9-16 22:00
Hello, 請問你揾邊個中醫幫你做針灸?谢谢

Sorry 打錯字
係健樂堂先岩

複式洋房

rjangel 發表於 18-9-16 22:13
我上星期剛自然排走ivf 8週bb, 好奇怪,我果時成日夜晩訓覺會糸咁打冷震但我個身好暖,手腳唔凍,又會漂好 ...

我個種出汗唔係熱出汗,平時手腳冰冷唔易出汗,睇完醫師後大概有以下原因
1. 血糖過高(血糖岩岩過左指標,即有糖尿,嚇死..不過係IVF失敗后驗的,睇左一個月中醫後,做返運動再check 就降返D)
2. 腎虛 (身體本質都麻麻)
3. 有機會係IVF D藥影響

大宅

Lovehopefaith 發表於 18-9-17 02:04
我無呢個情況啊!我訓到直至姑娘叫醒我呢!我自己以為係落了麻醉,原來唔係。可以揀醫生的!
...

請問邊位醫生較好?是否能夠跟進到尾?

大宅

回覆 littleangel09 的帖子

你係仁安book左醫生未?

大宅

大宅

Y.L 發表於 18-9-18 12:56

無呀,我仲未諗到book 邊個好..
你呢?

大宅

fchappy 發表於 18-9-16 13:41
Stay strong, I feel exactly the same and u can see my experiences here! Keep faith and one day will ...

See your Facebook posts! Same feeling as you, experienced few times ivf, chemical pregnancy, bingo, miscarriage.... really donno the next step and feel confused. But I know we are not alone, stay strong and wait our bbs coming very soon!!!

大宅

我book左李教授吖,本來預十一月一號先初診的,之後姑娘叫我早一個週期睇,因之前擺左幾次胎都著唔到床,醫生可能會叫我做宮腔鏡,宮腔鏡要經期乾淨幾日內做,所以叫我十月呢個週期見左醫生好啲。李教授診金都要$1460至$2260。好貴,希望佢可以幫到我!

大宅

Y.L 發表於 18-9-18 18:47

我book左李教授吖,本來預十一月一號先初診的,之後姑娘叫我早一個週期睇,因 ...

其實照宮腔鏡有咩用?
我都放左5次,試過2次化學懷孕..定係其實放左d 高質素胚胎都唔著床先要做?
你早d去consult 都好的,早d 預備

大宅

宮腔鏡可以睇清子宮環境,我放左幾次都唔著床,胚胎質素係重要,但子宮都好重要。見左醫生睇下佢點講,宮腔鏡都係姑娘初步話可能要做,一切都睇左醫生先定。

其實化學既意思係唔係著過床,但好快就唔得?

大宅

有無jm照過宮腔鏡?要幾錢照?照完之後要唔要休息?

複式洋房

Y.L 發表於 18-9-18 20:54
有無jm照過宮腔鏡?要幾錢照?照完之後要唔要休息?

6千至7千,不需要休息

大宅

Y.L 發表於 18-9-18 20:52

宮腔鏡可以睇清子宮環境,我放左幾次都唔著床,胚胎質素係重要,但子宮都好重 ...

驗血HCG顯示懷孕,但唔夠高..隔日無翻倍..應該係曾經著左床,但胚胎無繼續生長落去...
或者我都約左醫生consult 下先...

大宅

哦!原來係咁!我連化學機會都沒試過,完全無著床

好少聽人分享李教授既,唔知佢成功率高唔高?

你book左邊位醫生都分享下吖!

大宅

Y.L 發表於 18-9-18 22:55

哦!原來係咁!我連化學機會都沒試過,完全無著床

所以我都唔知book ng book 李教授,同埋佢比較貴,好似佢比較多做宮腔鏡.
好呀,我地互相交流一下. 可以pm 傾呀.

大宅

其他醫生診金都要千蚊以上,董醫生個期好像都好full,係仁安好像多數都睇董醫生,

你揀定左好拿拿聲book啦!

好吖!我地可以互PM

複式洋房

Y.L 發表於 18-9-14 21:21
回覆 chengwing 的帖子

三次都沒著過床,醫生話子宮環境好好,但係都唔知點解唔著床 ...

我也是三次失敗,第一次著床後失敗,之後兩次都無著床了。醫生也是說子宮環境好,就五明點解五得。唉。

複式洋房

YLdreams 發表於 18-9-16 15:39
由初診到e家約用左14萬(其實同私家差不多,私家都約12萬)但今次我用藥多過私家加上雪胎錢
所有報告(你 ...

請問你放胎前針,放左後等開獎時有針嗎?一星期一次 ?

男爵府

回覆樓主:

我都剛剛第1次放胎失敗,因為係囊胚,所以放前都幾有信心,但失敗咗真係好失望

仲有2個囊胚剩,真係好怕用晒啲胎都唔得,又要重頭嚟過

放胎前後話可以幫助著床嘅嘢都已經做咗同食咗,下次都唔知再可以做啲咩喇

大宅

回覆 LinShanshan28 的帖子

你胚胎質素如何吖?係邊度做架?
我醫生講來講去都話係胚胎質素問題,子宮問題完全沒著手搞過,淨係話子宮沒問題

首頁

尾頁

跳至