裝修求助_衣柜顏色

ganggang
|

師傅整個衣柜用黎間房,趟門系超静,但我忽略左條邊系鋁條,e 家接受唔到個顏色配搭,如果我牆身淺灰,條邊配甚麽顏色好? 油漆可唔可以完全覆蓋鋁條銀色呢?
唔該幫忙

想淘木纹貼紙,個店主好老實感話痴唔實鋁條,如果淘鏡面貼,貼住木板好唔好呢?
唉如果成個趟門換好似好煩

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kyk
|
我覺得配趟門隻色好似好 d
HoshiSora
|
ganggang 發表於 18-9-13 23:44
師傅整個衣柜用黎間房,趟門系超静,但我忽略左條邊系鋁條,e 家接受唔到個顏色配搭,如果我牆身淺灰,條邊 ...

用番衣櫃木條會正常好多⋯現在似大閘⋯⋯
healthymimi
|
灰色牆身靚,鋁色用耐咗會不會有少少瓦灰色?係就用耐D先打算,最緊要靜,遲啲先諗
iris2014
|
可否買啲木紋貼紙貼左上面條鋁邊?
VCBB小天使
|
師傅整個衣柜用黎間房,趟門系超静,但我忽略左條邊系鋁條,e 家接受唔到個顏色配搭,如果我牆身淺灰,條邊 ...

跟門色
tsung
|
HoshiSora 發表於 18-9-14 00:38

Amy1974
|
鋁質係唔上油嘅,油上去都會甩。
只有用木色貼紙裝飾。
Poyau
|
HoshiSora 發表於 18-9-14 00:38

應該上面條木做大啲 內藏鋁路軌
口水包包
|
去淘寶買d膠紙包邊
jarjane
|

是否可加有一幅木條遮路軌呢?我見我家的靜音衣櫃路軌前有一條木條收口遮醜的, 唔知咁樣後加可唔可行。
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
oceandeepsea
|
如果夠位,最好做揭門,可以閂得冚d,唔會入塵,一邊門仲可以做鴨脷
HoshiSora
|
tsung 發表於 18-9-14 14:13

HoshiSora
|
Poyau 發表於 18-9-14 18:21
應該上面條木做大啲 內藏鋁路軌

做個冚這個方法,都可以呀
luckybaby2011
|
oceandeepsea 發表於 18-9-14 18:34
如果夠位,最好做揭門,可以閂得冚d,唔會入塵,一邊門仲可以做鴨脷

咩叫鴨脷
luckybaby2011
|

跟返牆身色
Poyau
|
HoshiSora 發表於 18-9-14 18:48
做個冚這個方法,都可以呀

做冚美觀
tansyneko
|
鋁條應上唔到色
HoshiSora
|
Poyau 發表於 18-9-14 21:05