初生 氣喘

Joyce062
|
丫B 25日人仔,呢2日飲奶都有d hehe聲,好像哮喘咁,呼吸又好像好困難,有時又會抖大氣,嚇親我,需要睇醫生嗎?
gigi^^
|
Joyce062 發表於 18-9-14 00:56
丫B 25日人仔,呢2日飲奶都有d hehe聲,好像哮喘咁,呼吸又好像好困難,有時又會抖大氣,嚇親我,需要睇醫 ...

我B都有 鼻同氣管未發育好 或者有啖奶係㬋嚨 可以同佢掃風再拍下
我要做媽媽
|
我仔仔細個既時候都係咁架,好似有痰咁,條氣hehe聲,不過大大下就唔會喇
Joyce062
|
我要做媽媽 發表於 18-9-14 08:54
我仔仔細個既時候都係咁架,好似有痰咁,條氣hehe聲,不過大大下就唔會喇

要去到幾大先會冇啊?BB呢2晚瞓教都瞓得唔冧,係咁發出聲,鼻好像呼吸唔到咁,我好擔心
haha748494
|
我BB飲奶果陣都會抖大氣,因為有一句俗語,用盡飲奶力。唔飲奶時候會唔會咁樣。
RubyYu07
|
我要做媽媽 發表於 18-9-14 08:54

同意!細細個呼吸聲都好大,但大大下就唔會了。
我要做媽媽
|
Joyce062 發表於 18-9-17 08:37
要去到幾大先會冇啊?BB呢2晚瞓教都瞓得唔冧,係咁發出聲,鼻好像呼吸唔到咁,我好擔心
...

你如果真係覺得佢係抖唔到氣,檢查過冇咩鼻屎,咁你就去問問醫生
Joyce062
|
我要做媽媽 發表於 18-9-17 22:02
你如果真係覺得佢係抖唔到氣,檢查過冇咩鼻屎,咁你就去問問醫生

佢有鼻屎,係黃色。
Joyce062
|
haha748494 發表於 18-9-17 21:43
我BB飲奶果陣都會抖大氣,因為有一句俗語,用盡飲奶力。唔飲奶時候會唔會咁樣。 ...

我覺得佢可能係感冒,有d鼻屎,打乞痴,又有d咳
haha748494
|
回覆 Joyce062 的帖子

如果感冒就要睇醫生喇,睇完先安心。
carriewong0306
|
Joyce062 發表於 18-9-17 22:15
我覺得佢可能係感冒,有d鼻屎,打乞痴,又有d咳

想問下最終有無睇醫生?我個女都係咁情況
Joyce062
|
carriewong0306 發表於 18-10-3 19:02
想問下最終有無睇醫生?我個女都係咁情況

睇左醫生,冇乜事,係我太緊張
|
Joyce062 發表於 18-10-4 08:55
睇左醫生,冇乜事,係我太緊張

我都諗緊睇晤睇醫生,而家無左鼻水,但仲有幾聲咳。我買左生理鹽水.
請問醫生有無俾藥食?
大約幾耐好返?好擔心
Joyce062
|
carriewong0306 發表於 18-10-4 16:53
我都諗緊睇晤睇醫生,而家無左鼻水,但仲有幾聲咳。我買左生理鹽水.
請問醫生有無俾藥食?
大約幾耐好返? ...

你個B幾大啊?無發燒就正常唔使睇醫生
|
Joyce062 發表於 18-10-4 20:45
你個B幾大啊?無發燒就正常唔使睇醫生

一個半月