懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

siuper 發表於 18-9-17 20:40
你就咁walk-in睇?

打過比港安話佢哋話唔需要book,4pm之後 (佢哋3pm交更) anytime都可以睇,去到上六樓話比姑娘知就ok... 其他時間的話可以早小小打去36518914睇下佢哋得唔得閒

男爵府

JD930 發表於 18-9-17 17:01
我只睇咗養和,明德,港島港安,全部房 (任何grading都有廁所係房內),所以我唔清楚其他醫院。

至少我個 ...

哦,明白,我反而係中意甘ge安排lol
因為唔想比多幾萬for獨立washroom.但又想有private room,我看網頁見sp房都係2人間,又真係無左privacy甘.不過當然大家選擇自己喜歡的就好了

珊瑚宮

chonglulu 發表於 18-9-17 21:11
哦,明白,我反而係中意甘ge安排lol
因為唔想比多幾萬for獨立washroom.但又想有private room,我看網頁見s ...

我以上所講嘅醫院都一定有廁所係房度,任何grading都有,並唔係妳所講嘅要幾萬蚊要個獨立廁所 至於咩叫做sp係兩人間呢?

大宅

JD930 發表於 18-9-17 20:52
打過比港安話佢哋話唔需要book,4pm之後 (佢哋3pm交更) anytime都可以睇,去到上六樓話比姑娘知就ok... 其 ...

Thanks

男爵府

JD930 發表於 18-9-17 21:17
我以上所講嘅醫院都一定有廁所係房度,任何grading都有,並唔係妳所講嘅要幾萬蚊要個獨立廁所 ...

我意思係我看其他醫院semi private半私家間(2人房)都真係2張床一間房+in-room washroom.
好似係得hksh有私人房+shared washroom (即等於其他醫院semi private) which suit我要求.
如果要完全private washroom.無論咩醫院都要私人房,比semi private多幾萬甚至更多(不太清楚exact budget)
講得唔清楚,唔好意思

珊瑚宮

siuper 發表於 18-9-17 21:30
Thanks

珊瑚宮

chonglulu 發表於 18-9-17 21:36

我意思係我看其他醫院semi private半私家間(2人房)都真係 ...

嘻,咁妳揀好邊位醫生未啊?

男爵府

JD930 發表於 18-9-17 21:55
嘻,咁妳揀好邊位醫生未啊?

我應該跟養和駐院林醫生呀,你呢?

珊瑚宮

chonglulu 發表於 18-9-17 22:08
我應該跟養和駐院林醫生呀,你呢?

我揀咗林勇行醫生... 妳預產期幾時?

男爵府

JD930 發表於 18-9-17 22:14
我揀咗林勇行醫生... 妳預產期幾時?

我3月中,開刀應該3月頭(38w+)?
你係咪2月?會擇日/時辰之類嗎
你知道開刀係咪多數38w0-39w0?

珊瑚宮

chonglulu 發表於 18-9-18 10:44
我3月中,開刀應該3月頭(38w+)?
你係咪2月?會擇日/時辰之類嗎
你知道開刀係咪多數38w0-39w0?

我一路都以為係38w開刀但睇返bk其他post話原來37w都已經可以開
我係二月呀,個時間有啲尷尬要就返醫生放假時間所以未知有冇得擇日,呢?

男爵府

JD930 發表於 18-9-18 11:08
我一路都以為係38w開刀但睇返bk其他post話原來37w都已經可以開
我係二月呀,個時間有啲尷尬要就返醫生放假 ...

係呀,我聽過37w已經發育完成,ready出來,不過當然好多媽媽prefer佢留係肚耐d.
你醫生係你預產期前放假?會唔會趕唔到反黎接生
我打算下次問下醫生如果擇日個範圍係幾時,不過我聽多數38w0-39w頭最盡,因為費事變緊急開刀,不過其實擇左都未必可以如期,看天意haha

珊瑚宮

chonglulu 發表於 18-9-18 11:43
係呀,我聽過37w已經發育完成,ready出來,不過當然好多媽媽prefer佢留係肚耐d.
你醫生係你預產期前放假? ...

我未問佢確實幾時放假呀佢話十月中再傾都未遲... 係啊我都怕所以我都係預38w左右就開刀啦

男爵府

JD930 發表於 18-9-18 12:53
我未問佢確實幾時放假呀佢話十月中再傾都未遲... 係啊我都怕所以我都係預38w左右就開刀啦
...

哦,甘佢接得你,應該會夾反時間安排你開刀ge

珊瑚宮

chonglulu 發表於 18-9-18 13:33
哦,甘佢接得你,應該會夾反時間安排你開刀ge

係有時間啊不過唔知夾唔夾得中我哋自己揀嘅日子,不過就算夾唔啱都唔怕啦我老公同我都唔係迷信

別墅

我都係3 月BB 啊 , 應該3 月中開刀 , 我諗我會去浸會site visit 睇下感覺如何, 唔岩就番養和 , 你地係未第一胎啊 :)

大宅

我都係3月bb. 應該3月中開刀。

別墅

回覆 siuper 的帖子

你邊位醫生同邊度生啊 ^^

大宅

Thunderbon 發表於 18-9-18 21:55
回覆 siuper 的帖子

你邊位醫生同邊度生啊 ^^

我睇緊養和卓醫生。初頭諗住係養和生,但每次產險都坐滿大陸人又嘈。以家考慮港安或st paul. 但又要揾過醫生. 都唔知點好

複式洋房

siuper 發表於 18-9-18 22:37
我睇緊養和卓醫生。初頭諗住係養和生,但每次產險都坐滿大陸人又嘈。以家考慮港安或st paul. 但又要揾過醫 ...

我都想st.paul同養和兩個揀,st.paul我想搵方敏豪醫生,但佢好full,仲要等好耐,依家睇緊養和林思穎醫生。

首頁

尾頁

跳至