吸宮經驗分享

mmemm
|
星期一喺仁安做咗吸宮手術,手術後醫生有同我講話照咗超聲波確認清咗,同時有開抗生素俾我...喱幾日都有流血,第二日比較少但夜晚又開始多返,直至宜家都維持差唔多既量,血係同平時經血一樣鮮紅色的,但我冇點肚痛同冇發燒...請問有無做過既jm可以分享一下經驗?我既情況正常嗎?第一次吸宮好擔心有吸宮不全/發炎既情況
mmemm
|
mmemm 發表於 18-9-14 01:29
星期一喺仁安做咗吸宮手術,手術後醫生有同我講話照咗超聲波確認清咗,同時有開抗生素俾我...喱幾日都有流 ...

monkiryuryu
|
我之前做過吸宮,但做完後又無咩流好多血,好快就清哂,亦都唔使食藥。不過我識有個朋友做完吸宮都話流幾多血。我做完手術後一星期醫生先幫我檢查清哂未,可能你下星期再去檢查下好d。
mmemm
|
monkiryuryu 發表於 18-9-14 12:05
我之前做過吸宮,但做完後又無咩流好多血,好快就清哂,亦都唔使食藥。不過我識有個朋友做完吸宮都話流幾多 ...

你喺邊間醫院做架?
monkiryuryu
|
回覆 mmemm 的帖子

我喺東區醫院做呀。可能我做手術前已經開始流血流血塊,所以做完手術後無咩流血。唔使咁擔心,如果突然出現其他情況就去睇醫生。
sandy_astroboy
|
星期一喺仁安做咗吸宮手術,手術後醫生有同我講話照咗超聲波確認清咗,同時有開抗生素俾我...喱幾日都有流 ...

我4月都係仁安做左,食左一星期抗生素,頭1,2日最多血,冇食止痛藥,一星期後仲有少少血,返診所醫生都有幫我陰照,已經清晒
CHOWCHOWWW
|

我兩次手術流前前後後都出血起過一星期(不是公院),少量,開頭都係冇、之後又會多返d。冇劇痛冇增量就ok,記得要好好保暖,清曬後要睇中醫,好緊要

mmemm
|
monkiryuryu 發表於 18-9-14 12:29
回覆 mmemm 的帖子

我喺東區醫院做呀。可能我做手術前已經開始流血流血塊,所以做完手術後無咩流血。唔使 ...

咁我做之前又冇流過血,可能都有關係...多謝你既分享
mmemm
|
sandy_astroboy 發表於 18-9-14 14:09
我4月都係仁安做左,食左一星期抗生素,頭1,2日最多血,冇食止痛藥,一星期後仲有少少血,返診所醫生都有 ...

多謝分享
mmemm
|
CHOWCHOWWW 發表於 18-9-14 14:47

我兩次手術流前前後後都出血起過一星期(不是公院),少 ...

多謝分享...我有飲炒米茶亦有用薑洗頭水淋浴露沖涼呀
sandy_astroboy
|
mmemm 發表於 18-9-14 15:41
多謝分享...我有飲炒米茶亦有用薑洗頭水淋浴露沖涼呀

記得好好坐小月,食得清淡d,停左流血我都有食薑醋睇中醫調理,3個月後再努力
haha748494
|
照你咁講都系正常嘅,多D休息。