自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

I9528 發表於 18-9-14 07:55
呢種場面我見過,仲要响開大會時互數,小家肉酸到個個 O 咀

堅煩!前輩教落唔好俾位漏油,一於全清水。

侯爵府

I9528 發表於 18-9-14 08:01
唔奇,朋友做 NGO,因為一個萬字夾,要一個做咗 10+ 年嘅文員自動辭職

是矯枉過正?

伯爵府

MrsFung 發表於 18-9-14 07:41
因為急買及大公司開票慢,要揾幾個大老細簽票,所以出住錢先

依家係公司急買,又開票慢。如果唔俾簽卡,個同事有乜原因要幫公司俾住先?

唔俾既咪一於等到公司開票,無得用都係老細問題。

子爵府

mlcbb 發表於 18-9-14 08:19
依家係公司急買,又開票慢。如果唔俾簽卡,個同事有乜原因要幫公司俾住先?

唔俾既咪一於等到公司開票, ...

啱嘅

伯爵府

水草 發表於 18-9-14 08:11
是矯枉過正?

擺明搵理由要人走,慳返唔少長期服務金

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

MrsFung 發表於 18-9-14 07:18
見有人幫公司買幾萬蚊傢私電器,用信用卡付款賺積分,之後向公司申請回款,其實係咪要問返自己公司比唔比咁 ...

公司理得你用咩付款方式比錢買野啫

公爵府

mlcbb 發表於 18-9-14 08:19

唔俾既咪一於等到公司開票, ...

俾簽卡唔等如可以用賺到嘅積分。如果公司無相關policy support, 隨時可以用呢個位做嘢。

公爵府

kenshiro18 發表於 18-9-14 08:30
有d公司規定出差miles都唔可以儲

聽過外國公司用呢個理由炒人。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

我公司可以

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我公司啲同事靠出trip瘋狂儲miles

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

係出同事名既機票, 公司點知有無儲?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

vivibabyvivi 發表於 18-9-14 08:35
我公司啲同事靠出trip瘋狂儲miles

正常同合理喎!
放下自在

子爵府

回覆樓主:

如果公司係要paid and claim,用自己信用卡都係冇辦法架喎!

伯爵府

間間公可都有唔同做法,唔會有統一答案,問自己老细想點俾錢法唔係最好咩

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

我做過幾份工都經常要幫公司買嘢再reimburse, 如果公司覺得益左員工,一係出張公司卡俾指定staff用

其實話得事買得十幾萬傢俬嘅員都應該係senior吧…

子爵府

我有wor, 有乜問題

象牙宮

kenshiro18 發表於 18-9-14 08:39
要通過admin訂,唔可以落會員號
不過有人櫃台自己加返

係囉!online都可以link up返喇
放下自在

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至