其實宜家啲人咩心態..

kitlinggloria
|
上網睇留言 落賭盤睇下高鐵定港珠澳會吹爛。。仇恨政府都唔係咁諗呀。。。到時咪又係拎返納稅人既錢黎修補。。。又要安排人維修唔知會唔會又有傷亡。。。宜家啲人一啲同理心都無
rb2016
|
黃c心態 政府衰,大陸衰,佢地就開香檳
MariaTsui
|
其實我都有擔心“人工島”,不知道頂唔頂到個風。
yurijm
|
唔係諷刺緊呢啲係豆腐渣工程咩
有報導話偷工減料
wcpcelia    發表於 18-9-15 19:29
Ceci師傅    發表於 18-9-14 10:04
yucl_hk
|

點解2015年以前d工程, 無人咁想法?

妳懂的!
mariefish
|
係無聊爛賭同黑心,關咩事仇恨政府

妹妹貓咪
|
yucl_hk 發表於 18-9-14 08:56
點解2015年以前d工程, 無人咁想法?

因為近年多左好多中國contractor
tester5
|
yurijm 發表於 18-9-14 08:51
唔係諷刺緊呢啲係豆腐渣工程咩
有報導話偷工減料

同意,都係擔心啫。
天災避唔到,但人禍,可避則避~~
原來咁都唔講得~明白晒~
Ceci師傅    發表於 18-9-14 10:05
超級特務
|
政府d工程自降標準,有危險,d人咪會揣測lor.
我都擔心架
至於落賭盤又的確over咗
小可愛11
|
妹妹貓咪 發表於 18-9-14 09:00
因為近年多左好多中國contractor

或者咁講之前資訊無咁發達,大家咪唔知咁多。
另一方面,我有幾位朋友係做工程界,佢哋都異口同聲話以前嘅收貨標準比較嚴格,同埋依家班工人無以前班工人咁有經驗同認真。
小可愛11
|
超級特務 發表於 18-9-14 09:27
政府d工程自降標準,有危險,d人咪會揣測lor.
我都擔心架
至於落賭盤又的確over咗

同意。
因為實在太多負面新聞,真係令人擔心。
cattz288
|
kitlinggloria 發表於 18-9-14 08:11
上網睇留言 落賭盤睇下高鐵定港珠澳會吹爛。。仇恨政府都唔係咁諗呀。。。到時咪又係拎返納稅人既錢黎修補 ...

人地心地明顯差左
bobo88hk
|
日本仔都吹到斷橋啦 仲叫鄉下加油 自己香港就想香港死 白痴
cattz288
|
小可愛11 發表於 18-9-14 09:30
或者咁講之前資訊無咁發達,大家咪唔知咁多。
另一方面,我有幾位朋友係做工程界,佢哋都異口同聲話以前嘅 ...

我都覺得係人質素差左!
超級特務
|
小可愛11 發表於 18-9-14 09:31
同意。
因為實在太多負面新聞,真係令人擔心。

上次意大利塌橋
我都好擔心港豬澳
唯有希望佢頂到山竹,當提早QC
HoshiSora
|
kitlinggloria 發表於 18-9-14 08:11
上網睇留言 落賭盤睇下高鐵定港珠澳會吹爛。。仇恨政府都唔係咁諗呀。。。到時咪又係拎返納稅人既錢黎修補 ...

我不會賭佢會損毀,不希望會損毀,更不希望有傷亡⋯⋯
但我確實一直都擔心這條橋,和這個人工島
小可愛11
|
超級特務 發表於 18-9-14 09:34
上次意大利塌橋
我都好擔心港豬澳
唯有希望佢頂到山竹,當提早QC

坦白講,呢類大橋無論邊個起或喺邊度起都會擔心,因為係橋實在太長,橫跨太遠距離。
StrawberryLove
|

咁知道會唔會吹爛唔係好d 咩? 吹得爛就證明偷工減料啦~ 我又賭下,咁大風睇下青馬大橋,汀九橋會唔會冧?到時質素屬高屬低,一目了然。大家都安心用呢d 新起既基建。
馬爾太
|
我寧願佢吹冧,因為可以重做;通車後先出事就死得人多啦。
超級特務
|
小可愛11 發表於 18-9-14 09:39
坦白講,呢類大橋無論邊個起或喺邊度起都會擔心,因為係橋實在太長,橫跨 ...

其實極端天氣越黎越多,建築標準應該更高要求,觀乎近年,大反其道,真係無言。