夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

may0520bbc 發表於 18-9-14 11:12
回覆 Nancy20090615 的帖子

次次都由佢 佢自已錯就得

同娘家住, 返夜班, 日抖瞓, 日抖个女放學番黎做功課各樣, 外父又响度, 食晚飯就返工, 你地應該性生活少吧?

複式洋房

回覆 Nancy20090615 的帖子

佢係返公司食 公司包飯

我地通常每星期 都會有

琥珀宮

下次買外賣,唔駛煩

公爵府

就咁睇,又真係睇唔到你好就老公,反而係男版婆媳問題。你老公應該積埋積埋,佢唔鍾意寄人籬下,所以做埋d小動作表示不滿,唔食你老豆煮嘅野,已經一種表達,其實你係ftm,你話就佢,但你連煮一餐飯比佢食都無,唔知你有幾咁忙,其實男人有時真係好介意老婆有冇take care佢,煮一餐飯比佢食,佢都會覺得窩心,你一句話,只係導火綫,只係你一直忽略佢嘅不滿。

子爵府

回覆樓主:

你在阿女面前單打佢
而佢係好累瞓耐咗先早唔到落樓
家又有“岳婿”問題,起身想食個住家飯都無
其實我覺得佢幾陰功
咁唔知佢仲有咩衰嘢可能你未講
但樓主呢個ftm又唔見得有幾照顧個老公
一句講哂個囡最慘

複式洋房

回覆 Miulo

複式洋房

回覆 anyuser18 的帖子

子爵府

may0520bbc 發表於 18-9-14 14:04

佢如果真係返工辛苦 我接受呀

咁佢似腦荀未生埋嗰隻
咁你爸煮得難食,好難頂到喎又唔係自己阿爸
你老公咩都話你,咁佢有咩好?做乜你仲要同佢一齊?

男爵府

回覆樓主

幼稚!另外好明顯佢都唔想同外父外母住!積埋加埋好多因素咪發洩哂出嚟囉!不如諗下幾時搬到啦!男人同女人唔同,女人忍功一定多過男人!

大宅

你真係好遷就你老公喔, 佢返工好似大曬咁既, 咩都要你服侍周到。

大宅

Whether your HB is seldom making love with you, and you always rejected him, so that he will be unhappy at home, in particular, your friend is at home.

Please try to make love with your HB, and serve him as king, then he will become nothing happened.

伯爵府

may0520bbc 發表於 18-9-14 13:59
回覆 Miulo 的帖子

我老豆退左休 叫佢煮飯 係等佢有D野做吓
你似佢工人多過老婆喎,我唔會連叉电,買煙都幫佢做埋囉,咁鐘意打機都唔會點理個女啦,又咁大脾氣,咁其實你老公仲有乜嘢優點或可取之處呢?

男爵府

回覆 may0520bbc 的帖子

其實妳都舉出咁多例子去就佢,係咪係時候要"整頓"一下佢?
今次妳要認真咁踢佢走,佢係愛妳就會妥協,會去改。。。愛係雙方的,而唔係FTM要就晒佢。(無生產力唔代表廢人) 妳試下踢佢走,睇佢亞媽會否咁對佢,佢就會知平時佢當妳係妹仔咁看待。。。

佢真係唔改,妳係咪親自已仲有青春,搵過第2個更合適老豆比囡囡呀?!?!?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

男人與老婆外家同住,
與女人與夫家同住,
一樣咁大壓力。
唔係話你幫佢買煙丶
溫柔morning call就等於佢會開心,
可能佢覺得自己冇地位,
你同女話佢少少野,
就令佢乘機爆發。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

當初點解你會同佢結婚?佢一定有嘢吸引你嘅, 諗吓佢嘅好處會唔會好啲?
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

一個家庭系需要兩公婆共同經營, 互相磨合,包容及關心等等,從文字感覺你似工人多過似太太, 需你老公似租客,樓主似囡囡及自已父母為中心點,你系家務做足,但忽略對老公的關心,始終一個男人住娘家屋企,有種寄人籬下的心態, 而且返夜,真的好辛苦, 如果你有心,知老公放假,可諗吓煮咩晚餐,又或者預先問吓想點,當然你老公的皮氣,我唔認同, 離分二字,要慎言,亦唔可以這樣跟囡囡講,會有無影的影響力, 大家好好溝通,這樣才對囡囡負責任。

加油哦

別墅

其實你愛佢啲咩?你真係覺得自己仲係好愛佢嗎?定係已經習慣有一個人係身邊?

男爵府

樓主你似係做佢工人多過做老婆wor~你唔係太"就"佢,你係服侍緊佢,湊仔咁湊...如果你捨得既話,離婚好過啦…咁既男人,唔識珍惜你,當你工人咁洗.....要黎把鬼咩,講真,將來個女再大d,識分別好多野,佢真係睇唔起你,點解要咁屈就自己,做人地工人,多謝都無句,難道你想做這榜樣教個女?要咁樣服侍另一半.

大宅

感覺你兩公婆都好唔成熟,返夜嘅人係好辛苦的,因為時差嘅關係,返到屋企好難即刻瞓到,通常會自由活動下兩三個鐘讓自己抒緩的,就好似一個正常返工的人,六點回家不會馬上瞓覺一樣,但我不明白,為什麼要4點幾起床?我身邊所有返夜的人都是七八點起來的,是你要求的嗎?你是全職媽,老公與外家生活方式習慣不同,你又不用煮飯,只是一般家居工作,應該可以有很多時間放些心思在家人身上的,眼見你已經很多小細節上數落老公,怨言,倒不如從他身上想想,看看如何可以體諒多一點。

大宅

例如下次如果老公已經開囗說出想打邊爐,咪出街打囉,何必要説到自己平時幾咁為佢但又買不到餸呢!我老公很喜歡在家打邊爐的,我每星期基本屋企會打一次,有時我不想做,也會用一些新意叫他出街打,男人重視的你要學懂吧!我老公也需要返夜,有時候為了多陪伴孩子,也會五六點起床,我每天返八放五點半,也能兼顧到,我相信只要有共識,必定能磨合到

首頁

尾頁

跳至