超強颱風,仲有冇人掛住放颱風假?

syne403
|
祈求山竹偏離本港,受灾傷亡數字越少越好

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
shirley3801
|
我唔想要打風假,C6轉工後8號都要正常返工,好擔心
cherrieloy
|
syne403 發表於 18-9-14 10:22

幼稚的小孩先會希望有風假(例如我個仔,二年級),不過佢一知道打風爸爸都要返工,好危險,佢就冇之前咁想放風假
小傑媽媽
|
shirley3801 發表於 18-9-14 10:31

我老公都係,打風都要正常返工,所以每次打風我都好擔心
tasa
|
小傑媽媽 發表於 18-9-14 10:45
我老公都係,打風都要正常返工,所以每次打風我都好擔心

我都係
gm147
|
以現時情況黎睇,山竹冇咩可能 210 襲港了,算係萬幸
jutau
|
打風前後我大把嘢做,以前仲要返風更添
馬騮狗
|

有,公司清潔阿姐 佢話最好打到星期二,真係痴線.股市升跌都鬧,唉....不知所謂
panyeung
|
已預備公司三曰兩夜
Yoanna2017
|
shirley3801 發表於 18-9-14 10:31

我都係呀,老公要返工,好擔心
syne403
|
Yoanna2017 發表於 18-9-14 11:05
我都係呀,老公要返工,好擔心
最好打唔成,正常返工落班,健康安全最重要

kenshiro18
|
gm147 發表於 18-9-14 10:53

未必,如果坐巴士入南海就大大獲
syne403
|
真係太好了!舊年天鴿破壞力大到人驚

livewiflove
|

以前會,但經過天鴿後,見到呢d超強颱風都怕怕了。

leungszeon
|

天文台已把預測風力由210改為195
girlbear
|
天真嘅小學雞會想放假
tsung
|