奇怪的M8 面膜/Hebe 8 面膜

kekawai
|
其實我唔係想講佢地有無用,而係我好好奇佢地係邊度黎?
我嚮葵涌廣場買左1盒M8 面膜。有買過既人都大概知萬寧/屈臣氏呢d大型連鎖店無得賣,最多Wishh有賣,其他人多數去水貨店/ 網上買。

盒上面有寫"roduct of France", 但好明顯只有在香港發售,我連淘寶都搵過,都係香港賣家賣。(中國人無處不在,平時外國好用既野一定有當地代購!)

然後我上網seach呢個牌子,只有一個舊年11月開既fb介紹,貼滿電視藝員拎住影既相,99.9% 都係無線藝人,有人留言問幾錢/邊度買都無人回覆。
感覺上呢2隻mask連間公司都無,來歷不明,淨係俾錢d藝人拎住佢影張相黎宣傳咁!
有無人都係咁諗?
babybabywanted
|
kekawai 發表於 18-9-14 11:03
我嚮葵涌廣場買左1盒M8 面膜。有買過既人都大概知 ...

其實好多呢d產品,聲稱話某某地方產品,其實搵大陸公司oem,搵下明星買下廣告,跟住就會熱賣一輪,過一排又hit第二樣野,一直循環......
ktang0
|
babybabywanted 發表於 18-9-14 11:53
其實好多呢d產品,聲稱話某某地方產品,其實搵大陸公司oem,搵下明星買下廣告,跟住就會熱賣一輪,過一排 ...

朋友用到爛面,好恐怖
fresh214    發表於 18-9-16 13:31
Michellecat
|
kekawai 發表於 18-9-14 11:03
我嚮葵涌廣場買左1盒M8 面膜。有買過既人都大概知 ...

我而家都唔會信呢 d 推薦, 一班奀星拍片影相話好用,過一排又推薦其他產品,仲要每次都係個班人。。
kekawai
|
Michellecat 發表於 18-9-15 08:39
我而家都唔會信呢 d 推薦, 一班奀星拍片影相話好用,過一排又推薦其他產品,仲要每次都係個班人。。:gdby ...

最搞笑係唐文龍,曹永廉,張達倫呢d 男藝人都幫手sell. 我有諗過隻面膜係咪"愛回家" 既人做總代理。因為影相果d有80% 係愛劇演員!
Fishbbmama
|
呢d來歷不明既mask, 會唔會用好似之前水光針面膜甘, 其實大陸做仲有類固醇, 用開唔用就爛面架?
Cclong19
|
ktang0 發表於 18-9-15 08:31
朋友用到爛面,好恐怖

佢用邊隻用到咁
ktang0
|
kekawai 發表於 18-9-15 09:03
最搞笑係唐文龍,曹永廉,張達倫呢d 男藝人都幫手sell. 我有諗過隻面膜係咪"愛回家" 既人做總代理。因為 ...

你形容得好好笑
good_pig
|
kekawai 發表於 18-9-15 09:03
最搞笑係唐文龍,曹永廉,張達倫呢d 男藝人都幫手sell. 我有諗過隻面膜係咪"愛回家" 既人做總代理。因為 ...

我估係明星的FRD開的...或者經理人果D
Beargavin
|
咁想問你哋用過覺得好唔好用呀?
kekawai
|
Beargavin 發表於 18-9-16 10:13
咁想問你哋用過覺得好唔好用呀?

我唔覺太大分別,第2日同事有話我亮白左,不過第3日已經無分別。
$50 買一日效果,岩結婚/影婚紗相既人lor~
Beargavin
|
kekawai 發表於 18-9-16 11:07
我唔覺太大分別,第2日同事有話我亮白左,不過第3日已經無分別。
$50 買一日效果,岩結婚/影婚紗相既人lor ...

多謝你嘅分享,經過上次水光針都真係唔敢亂試新嘢
fresh214
|
我都見到有D IG SHOP 有賣