領取月餅最後限期-17Sep2018

chanms
|
手上的流心奶黃月餅,最後換領日期是17Sep2018。萬一16/Sep 同 17/Sep都打風,變左少了兩日。

唔知美心會不會有特別安排呢?
Candy_CHUNG_LAU
|
chanms 發表於 18-9-14 11:09
手上的流心奶黃月餅,最後換領日期是17Sep2018。萬一16/Sep 同 17/Sep都打風,變左少了兩日。

唔知美心會 ...

如果擔心的話, 早些去取餅比較好

不過以往美心即使過期券, 只要有存貨都可以酌情拎到貨o既

chanms    發表於 18-9-14 11:32
jannlly
|

唔知美心會 ...

單嗰一兩日,早少少拎
MsBusy
|
早啲拎啦,美心門口都貼左紙,叫人預早拎
tansyneko
|
早D攞啦
|
應該早攞遲攞都係果批,遲攞又無好處
點解要最後果日攞??!!

我星期一攞流心
是10月5日食用限期
我記得之前啲人話喺惠康買也是這日期
kelvin1206
|
147741 發表於 18-9-14 13:42
應該早攞遲攞都係果批,遲攞又無好處
點解要最後果日攞??!!

你都可以話係同一批既, 2018年果批

條生產線日日都整緊餅,早拎遲拎既製造日期一定唔同, 但美心會將過期日set做同一日, 即係7月拎7月製造又係10月到期, 9月拎9月製造又係10月到期

VCBB小天使
|

唔知美心會 ...

早啲去拎
chanms
|
回覆 147741 的帖子

食用期10月5日ok喎。咁早d換先,多謝大家意見!因為要取餅來送去外國朋友,盡量拖延麻。
tsung
|
早少少去拎
|
kelvin1206 發表於 18-9-14 13:54
你都可以話係同一批既, 2018年果批

條生產線日日都整緊餅,早拎遲拎既製造日期一定唔同, 但美心會將 ...

既然係同一個Exp. date
點知佢出廠/批次有唔同呢

kelvin1206
|
Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-9-14 15:40
既然係同一個Exp. date
點知佢出廠/批次有唔同呢

我既意思係佢日日都整緊餅, 一定係有D早整有D遲整, 亦唔同生產線, 雖然佢一樣有效期, 但早拎既大機會係早D出廠, 遲拎既大機會係遲D出廠

|
kelvin1206 發表於 18-9-14 16:03
我既意思係佢日日都整緊餅, 一定係有D早整有D遲整, 亦唔同生產線, 雖然佢一樣有效期, 但早拎既大機會係早D ...

(笑而不語)

小平媽媽
|
我換哂啦,唔駛同人迫,因為個個都去指定分店,假期1定超多人。
wcpcelia    發表於 18-9-15 18:30
mandy108
|
kelvin1206 發表於 18-9-14 16:03
我既意思係佢日日都整緊餅, 一定係有D早整有D遲整, 亦唔同生產線, 雖然佢一樣有效期, 但早拎既大機會係早D ...

但換到17號,會整到16號?
siuman3317
|
小平媽媽 發表於 18-9-14 17:44
我換哂啦,唔駛同人迫,因為個個都去指定分店,假期1定超多人。

我都换左-盒食净兩個
kelvin1206
|
mandy108 發表於 18-9-14 18:53
但換到17號,會整到16號?
唔會啦, 應該最後一兩個星期拎係無分別, 上網見美心D相已經成層都係月餅

早幾個星期果D就會唔同, 但都係同一個有效期
mandy108
|
kelvin1206 發表於 18-9-14 19:42
唔會啦, 應該最後一兩個星期拎係無分別, 上網見美心D相已經成層都係月餅

早幾個星期果D就會唔同, ...

咪係囉,咁早幾日換有咩分別
chanms
|
Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-9-14 11:19
如果擔心的話, 早些去取餅比較好

不過以往美心即使過期券, 只要有存貨都可以酌情拎到貨o既

拍攝於其中一間美心MX,延長了兩天換餅期!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
minniemouse
|
明知就早去攞啦!攞嚟煩。