懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我第一胎時係去美國生,以示公平,所以今胎都會去美國生,12月就出發。但今次帶住個只有歲半大嘅女去,最擔心係搭飛機時佢扭計。大家有冇咩建議可以比我參考一下帶住個咁細嘅細路搭長途機有咩要注意?謝謝!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

要帶安撫奶咀,帶零食仔,帶平時好鐘意果件玩具。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

就得你帶住佢?應該有仲有其他人陪著你掛。你可以帶個佢比較鐘意既玩具,基本書,零食

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

打錯字,係 幾本書

別墅

haha748494 發表於 18-9-17 21:30
要帶安撫奶咀,帶零食仔,帶平時好鐘意果件玩具。

係,但我最怕佢要落地周圍走。平時佢鍾意聽歌,但喺飛機度唔知點播比佢聽

別墅

我要做媽媽 發表於 18-9-17 21:56
就得你帶住佢?應該有仲有其他人陪著你掛。你可以帶個佢比較鐘意既玩具,基本書,零食
...

我媽咪同老公都一齊呀,不過我地三個都擔心佢搞搞震,因為佢太好動。我媽咪話帶勁多零食比佢喎,佢有得食就會坐定定,但都好難食足咁多個鐘(emoji)

別墅

帶玩開既玩具同一d 新玩具
零食
同埋機上面應該有電視 必要時比卡通片佢睇消磨時間

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 happyli410 的帖子

開聲細D,儘量唔好影響到周圍嘅人,D乘客應該可以體量。

子爵府

happyli410 發表於 18-9-24 07:52
我媽咪同老公都一齊呀,不過我地三個都擔心佢搞搞震,因為佢太好動。我媽咪話帶勁多零食比佢喎,佢有得食 ...

有人陪應該都ok,唔會玩足咁耐掛?唔會訓下教?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

happyli410 發表於 18-9-24 07:52
我媽咪同老公都一齊呀,不過我地三個都擔心佢搞搞震,因為佢太好動。我媽咪話帶勁多零食比佢喎,佢有得食 ...

玩具呢?佢近段時間玩開既比較有興趣既玩具,試下帶一兩本書

複式洋房

happyli410 發表於 18-9-14 11:21
我第一胎時係去美國生,以示公平,所以今胎都會去美國生,12月就出發。但今次帶住個只有歲半大嘅女去,最擔 ...

唔好意思,可以pm你美國生嘅資訊嗎(emoji)(emoji)

別墅

帶定零食、書、填顏色簿、玩具、貼紙書比你女玩、如有片就下載定到時睇,我之前都係帶歲半女過美國,去個程食玩訓,因時差關係不停係飛機訓,同埋飛機都幾暗下,如果真係醒左就叫老公抱阿女去走廊行下,或者近空服人員啲位企下,長途機通常都有呢啲位放零食飲品係到,可以順手鬆下腳!但千祈唔好比女飲甜野,如果唔係興奮到唔識訓就變相你地冇得訓

首頁

尾頁

跳至