印度航空飛首爾

gooloo1007
|
見到印度航空去首爾d時間好好,早機去,下午機返,但又未搭過!有無jm搭過?好唔好?
sasoso
|
gooloo1007 發表於 18-9-14 13:46
見到印度航空去首爾 d時間好好,早機去,下午機返,但又未搭過!有無jm搭過?好唔好?
...
好唔好, 同幾時出發, 及幾多錢有關的.

淡季 $xxxx 就唔好, 同樣價錢, 年初一出發就好好.
gooloo1007
|
sasoso 發表於 18-9-14 13:52
好唔好, 同幾時出發, 及幾多錢有關的.

淡季 $xxxx 就唔好, 同樣價錢, 年初一出發就好好.

新年期間$3000左右,好平!擔心準唔準時
sasoso
|
gooloo1007 發表於 18-9-14 14:13
新年期間 $3000左右,好平!擔心準唔準時
以 Air India 來講, $3K 並非靚價, 當然大年初紅日出發, $3K 也不是貴.

個人意見, 如果相同日子, KE、OZ 大約 $4K 的話, 應該選 KE、OZ.
fat媽
|
我今年復活節坐, 來回班機都要DELAY.
gooloo1007
|
fat媽 發表於 18-9-14 15:19
我今年復活節坐, 來回班機都要DELAY.

最怕delay好耐
sasoso
|
fat媽 發表於 18-9-14 15:19
我今年復活節坐, 來回班機都要 DELAY.
我今年復活節 29,Mar & 3,Apr 坐 Air-India 去大阪, 來回班機都無 Delay, 咁又點解析 ?
sasoso
|
gooloo1007 發表於 18-9-14 15:22
最怕 delay 好耐
AI 在 8:00 起飛, 已經避開最高峰 10:00 ~ 17:00 的時段.

世上無任何航班係唔會 Delay, 你如果要 100% 保証 Delay 不超過 30分鐘至願意買飛, 無一間航空公司、保險公司會接你生意.
gooloo1007
|
sasoso 發表於 18-9-14 16:40
AI 在 8:00 起飛, 已經避開最高峰 10:00 ~ 17:00 的時段.

世上無任何航班係唔會 Delay, 你如果要 100% 保 ...

咁我又冇話唔可以delay,只希望唔好太離譜啫
sasoso
|
gooloo1007 發表於 18-9-14 17:04
咁我又冇話唔可以 delay,只希望唔好太離譜啫
咁 ... 何謂 "太離譜" ? 你要列出準則, 人地至有得答.
15 min, 30 min, 60 min ?

美國總統坐空軍一號, 世界首富坐私人飛機, 都係要得到機場管理站批準, 至可以起飛降落, 一樣會 Delay.
gooloo1007
|
sasoso 發表於 18-9-14 17:15
咁 ... 何謂 "太離譜" ? 你要列出準則, 人地至有得答.
15 min, 30 min, 60 min ?

你唔想答問題,冇人迫你要搵人鬧架?冇你咁得閒
rex13
|
gooloo1007 發表於 18-9-14 13:46
見到印度航空去首爾d時間好好,早機去,下午機返,但又未搭過!有無jm搭過?好唔好?
...

樓主,咩時間出發?
gooloo1007
|
rex13 發表於 18-9-14 17:57
樓主,咩時間出發?

想新年假期
gooloo1007
|
rex13 發表於 18-9-14 17:57
樓主,咩時間出發?

其實每年都會去,但平時搭大韓丶韓亞!未試過搭印度航空,所以想問一下
rex13
|
gooloo1007 發表於 18-9-14 17:59
其實每年都會去,但平時搭大韓丶韓亞!未試過搭印度航空,所以想問一下
...

印度航空完全都系我既心水時間,不過未搭過唔知,而家我見3-4號出發大韓都系3xxx蚊,不過時間真系冇印航咁平⋯
rex13
|
gooloo1007 發表於 18-9-14 17:59
...

提提你,而家永安有減400蚊~
wcpcelia    發表於 18-9-15 18:11
gooloo1007
|
rex13 發表於 18-9-14 18:27
提提你,而家永安有減400蚊~

他人
|
多謝分享
canema
|
rex13 發表於 18-9-14 18:26
印度航空完全都系我既心水時間,不過未搭過唔知,而家我見 3-4號出發大韓都系 3xxx蚊,不過時間真系冇印航咁 ...
只差幾百蚊, 冇乜誘因唔搭大韓 韓亞.

8點起飛, 即係要 4點幾起身, 5點出門口, 的士都要錢.
兩點返, 即係 12點到機場, 瞓醒就要走人.
pat614
|
印航今年好似甩過兩次窗,對佢冇咩信心,如果差幾百坐大韓,韓亞好d