自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

bazz2013 發表於 18-9-14 15:21
朋友個仔中一唔記得帶皮帶, 要罰抄校規, 乜而家中學都仲有抄校規呢樣野, 我以為係好耐之前先會有, 抄校規都 ...

唔範規咪唔洗抄囉
我2個話 話知學校點罰 唔做錯跟本唔洗理
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

我以前教chem個阿sir 罰我地測驗考試唔合格抄返份卷,一模一樣地抄,學校名 校章都要抄埋
佢係咁:50分合格 拎49分就抄1次,48分就抄2次,47分抄3次⋯⋯如此類推
不但個阿sir真係好犀利,比佢教嘅同學到公開試最差拎4

禁止訪問

男爵府

seaman1982 發表於 18-9-14 15:30
我左右手都識寫字,不過要寫一樣既字。即係唔可以左手劃圓右手劃方。右手可以並排渣三支筆寫,當然寫既字 ...

小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

珍珠宮

回覆樓主:

留堂多

子爵府

seaman1982 發表於 18-9-14 15:25
我一手靚字就係細個罰抄練來的
還有不少秘技,左右開弓,手執3筆
所以我左右手都巧靈 ...

有片有真相,真係想見識下!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

勁呀

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

patpat234 發表於 18-9-14 16:12
唔範規咪唔洗抄囉
我2個話 話知學校點罰 唔做錯跟本唔洗理

完全同意
唔守校規,預咗被罰

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

juicy媽 發表於 18-9-14 15:34
我仔學校, 如遲到, 校服不合規格果d 係要罰抄相關校規。 如限期前交唔到, 次數會倍上。

我同意好嘥時間, ...

X 2

學校是要從小,把小朋友訓練到要守規矩,學校懲罰是罰抄, 但社會做錯事懲罰是罰款甚至坐監~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Emmamamama 發表於 18-9-14 16:54
罰抄校規其實又嗮時間又無謂

以前拔萃男書院是體罰的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

2023年兔年勳章

寶石宮

2023年兔年勳章

日本成 發表於 18-9-14 16:51
我以前教chem個阿sir 罰我地測驗考試唔合格抄返份卷,一模一樣地抄,學校名 校章都要抄埋
佢係咁:50分合格 ...

抄卷有益

寶石宮

2023年兔年勳章

小嵐妹 發表於 18-9-14 15:48
試過數學老師叫我抄數學書(原因係我借左功課比同學抄),仲叫我留學校抄,我唔認輸,抄足個幾星期,仲畫埋 ...

首頁

尾頁

跳至