2019暑假名古屋之旅

蘑菇
|
一家三口計劃去名古屋玩十日,同路人入嚟一齊傾吓計啦!
Cheuk2012
|
蘑菇 發表於 18-9-14 15:27
一家三口計劃去名古屋玩十日,同路人入嚟一齊傾吓計啦!
我都買咗機票7月19~8月1,你咩日子同埋機票幾$呀?
蘑菇
|
Cheuk2012 發表於 18-9-14 17:35

我未買機票㗎! 諗住20/7左右出發。你買幾錢呀?
Cheuk2012
|
回覆 蘑菇 的帖子

我三大二小,坐hke, 去程行李50kg, 回程90, toral $14500
蘑菇
|
Cheuk2012 發表於 18-9-14 17:42
回覆 蘑菇 的帖子

我三大二小,坐hke, 去程行李50kg, 回程90, toral $14500

oic, 行李以family計?
Cheuk2012
|
回覆 蘑菇 的帖子

Yes
蘑菇
|
Cheuk2012 發表於 18-9-14 18:56
回覆 蘑菇 的帖子

Yes

請問有無酒店推介呀? 我要訂三人房的,唔知多唔多選擇呢!
Cheuk2012
|
回覆 蘑菇 的帖子

酒店咁早睇都冇咩選擇
蘑菇
|
Cheuk2012 發表於 18-9-14 23:31
回覆 蘑菇 的帖子

酒店咁早睇都冇咩選擇

咁又係喎! 唔知HK express幾時再有飛名古屋機票特價呢?
yokulami
|
揮手揮手
我5/8/19飛名古屋呀,2大1小,打算玩到11號就上東京呀!大家交流下,你地大約會去邊玩,會自駕嗎?
yokulami
|
Cheuk2012 發表於 18-9-14 17:35

你去兩個星期都係名古屋呀?
姸媽
|
我都會在明年暑假去名古屋十天左右!但未買機票呀!
蘑菇
|
yokulami 發表於 18-9-14 23:42
揮手揮手
我5/8/19飛名古屋呀,2大1小,打算玩到11號就上東京呀!大家交流下,你地大約會去邊玩 ...

我會自駕的,你買咗機票嗎?
yokulami
|
蘑菇 發表於 18-9-15 00:00
我會自駕的,你買咗機票嗎?

已買啦5/8名古屋入,14/8東京走。預計留名古屋七日六夜呀!
我不會自駕,酒店未搵,想搵近名鐵,twin room / 三人房,我仔8歲好多酒店都要當成人計
wcpcelia    發表於 18-9-15 18:08
hhmum
|
Cheuk2012 發表於 18-9-14 17:42
回覆 蘑菇 的帖子

要咁多行李?我一家4口20kg30kg返
姸媽
|
hhmum 發表於 18-9-15 10:37
要咁多行李?我一家4口20kg30kg返

我同妳一樣不過我一家三口
Cheuk2012
|
回覆 蘑菇 的帖子

暑假好難有特價,仲要hke 名古屋每日得一班機,見到機票只會越來越貴
Cheuk2012
|
回覆 yokulami 的帖子

請問機票你買咗幾$?
Cheuk2012
|
回覆 hhmum 的帖子

我去14日,同埋日本7月大減價,我會血拼,仲有我哋每次都會買米返香港,所以買多D行李
hhmum
|
Cheuk2012 發表於 18-9-15 17:48
回覆 hhmum 的帖子

我去14日,同埋日本7月大減價,我會血拼,仲有我哋每次都會買米返香港,所以買多D行李 ...