網上行舊modem,就咁掉咗佢有冇問題?

happymina
|
最近執屋搵到, 如果就咁掉咗佢,會唔會被人拎嚟上到網?應該點處理最好?
Fatjelly
|
happymina 發表於 18-9-14 16:40
最近執屋搵到, 如果就咁掉咗佢,會唔會被人拎嚟上到網?應該點處理最好? ...
我唔敢掉, 以前試過掉左要賠錢比佢
loklok286
|
擺好佢,會收返,否則賠錢
S.B.N.
|
最近執屋搵到, 如果就咁掉咗佢,會唔會被人拎嚟上到網?應該點處理最好? ...

你仲用緊佢服務嗎? 仲用緊就唔好掉, 唔係到CUT時佢問你拎返你比唔到佢的話, 佢就會收你錢。
jasmineoj
|
好似要還㗎喎
annlee
|
我試過線都要還埋
fatmommy
|
loklok286 發表於 18-9-14 17:23
擺好佢,會收返,否則賠錢

賠左1000
SWtwins
|
fatmommy 發表於 18-9-14 18:05
賠左1000

我當年叫c6去深水埗揾二手還比pccw,$25O
Poyau
|
出網上行 預左要還
tansyneko
|
SWtwins 發表於 18-9-14 19:03
我當年叫c6去深水埗揾二手還比pccw,$25O

iki
|
還唔到部機賠1000,火牛300
chocolate.ki
|
hkxn 要對 bar code 添呀
cbeyond
|
要還, cut時講明會收番
Ganache
|

我都試過。我拎返去弼街嘅PCCW還返俾佢哋,一勞永逸,否則cut時要還錢㗎。
happymina
|
其實佢網上行已幫我換咗新MODEM幾年,換嗰陣師傅都好似有話要收返,但我嗰時搵唔到,之後就無催,其實我拎返去還都無問題,但我唔見咗條火牛電線,驚要收錢所以無拎去。(其實屋企有好多舊電腦電器嘅火牛線,可能有條其實係個MODEM嘅,但分唔到邊條係,有冇MODEM火牛個樣或教我點分可以拎返去?
大笨鐘
|
我最近問過,交還唔到罰 $2000
shareholder
|
happymina 發表於 18-10-12 10:48
其實佢網上行已幫我換咗新MODEM幾年,換嗰陣師傅都好似有話要收返,但我嗰時搵唔到,之後就無催,其實我拎 ...

火牛有電壓,AC或 DC,最大電流,如果依幾樣對應得返個modem就應該係,舉例: DC 12V 500mA,

唔見火牛盛惠300
fanny590
|
我冇用NOW好耐, 仲一直留住左架機
BBG520
|
happymina 發表於 18-10-12 10:48
其實佢網上行已幫我換咗新MODEM幾年,換嗰陣師傅都好似有話要收返,但我嗰時搵唔到,之後就無催,其實我拎 ...

試下插得入就當係
heyou
|
叫佢黎收返走,唔係就會被附加收費到你轉台時