懷孕HCG報告岀左啦,世界會有奇蹟嗎?

tobysum
|
因為有流啡,照超聲波又睇唔到D咩。醫生提議用科學既方法找答案,就係抽血驗hcg。結果48小時後個升幅不到1.66。係咪保胎都冇咩用了?有人試過有奇蹟嘛?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
LittleSesame715
|

你個數值唔低
雖然無反1.66倍
但有上升
加油!唔好周圍走,多臥床休息,再睇定啲,唔使咁快打輸數!

我果時化學,得500幾,48小時後得返幾十

tobysum
|
LittleSesame715 發表於 18-9-14 17:11
你個數值唔低
雖然無反1.66倍
但有上升

如500你嗰時驗應該好少週數是嗎?咁最後阿b點?
LittleSesame715
|
tobysum 發表於 18-9-14 19:23
如500你嗰時驗應該好少週數是嗎?咁最後阿b點?

果時應該得2/3 wks大,最多4wks
最後我自動排出無左
之後積極睇左段時間中醫
Bb半年後返來喇

Jm你點呀?

freshrose
|
你有一萬幾一定睇到胎囊,建議你快d揾私家再照多次,無翻倍但HCG 一萬幾有機會係宮外孕
tobysum
|
freshrose 發表於 18-9-16 09:54
你有一萬幾一定睇到胎囊,建議你快d揾私家再照多次,無翻倍但HCG 一萬幾有機會係宮外孕
...

胎囊有照到係子宮度,應該不是宮外孕。但醫生見個數值話麻麻地
haha748494
|
回覆 tobysum 的帖子

唔系宮外孕都好D,希望再次收到好消息。
RubyYu07
|
freshrose 發表於 18-9-16 09:54
...

一萬幾指數都好高,建議去私家再照下,祝福!
tobysum
|
RubyYu07 發表於 18-9-17 21:11
一萬幾指數都好高,建議去私家再照下,祝福!

因為我都有5w幾,所以過萬都係合理既數。
今日剛6w去完私家覆診,照到有兩個胎囊,一個有胎芽,另一個未有。
RubyYu07
|
tobysum 發表於 18-9-17 22:59
今日剛6w去完私家覆診,照到有兩個胎囊,一個有胎芽,另一個未有 ...

咦?咁即係Twins了,恭喜!希望順順利利
Tinsiubo
|
tobysum 發表於 18-9-14 16:42
因為有流啡,照超聲波又睇唔到D咩。醫生提議用科學既方法找答案,就係抽血驗hcg。結果48小時後個升幅不到1. ...

我都係有上升但未上到1.66
依家要食阿斯匹靈睇下有無幫助
JD930
|
tobysum 發表於 18-9-17 22:59
今日剛6w去完私家覆診,照到有兩個胎囊,一個有胎芽,另一個未有 ...

恭喜
tobysum
|
Tinsiubo 發表於 18-9-20 00:14
我都係有上升但未上到1.66
依家要食阿斯匹靈睇下有無幫助

我發覺吃多點長胎的食物真能幫助到,如奶,蛋,魚。依家醫生開左窒藥俾我天天窒,mg多D,係黃體藥。但為何你會用到阿斯匹靈?
rinko_wing
|
tobysum 發表於 18-9-14 16:42
因為有流啡,照超聲波又睇唔到D咩。醫生提議用科學既方法找答案,就係抽血驗hcg。結果48小時後個升幅不到1. ...

超過1萬係唔洗再驗..
唔會升到1.66倍

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊