如何將護膚品用到極致?

lalalalalan
|
護膚品啲效果講到好勁咁,
大家會唔會用啲方法或者其他野去配合,
令護膚品功效去到最好?
起碼唔係就咁搽左就算,大家分享一下呀
temilyt
|
有閒情果時會加埋 Hitachi 導出導入機用
咁啲 skincare 又好似吸收得快啲咁
同埋用水楊酸 toner 做導出真係好有效

有時會洗完面後邊敷 cream mask 邊沖涼
三眼仔媽媽
|
用導入機同按摩都有用。我覺得按摩好正,順便可以去水腫!
susanne113
|
回覆 temilyt 的帖子

邊度有得買水楊酸 toner?
temilyt
|
susanne113 發表於 18-9-17 15:57
回覆 temilyt 的帖子

邊度有得買水楊酸 toner?

好多牌子都有出架

Paula’s Choice
The Ordinary
SKII 有枝 toner (唔係神仙水) 都有水楊酸
eek927
|
敷mask會用導入機囉,但都唔知有無實際作用,
都係聽人講咁樣會吸收得好啲
ppche
|
我會配合埋按摩手勢,手嘅溫度會幫產品吸收得好D,
尤其係用啲firming嘅護膚品,用手指係輪廓到按下會有效好多,皮膚都好似彈啲咁!哈哈多年經驗呀!最近valmont新出個隻AWF5我都係咁用,
咁樣按塊面真係firm啲
lalalalalan
|
ppche 發表於 18-9-18 14:57
尤其係用啲firming嘅護膚品,用手指係輪廓到按 ...

咁厲害架?我都唔知添~
valmont有新出系列咩??幾時出架??

lalalalalan
|
temilyt 發表於 18-9-17 18:59
好多牌子都有出架

Paula’s Choice

水楊酸toner都有用~
我有用過January Labs嘅,呢隻係唯一覺得唔乾嘅
我諗學樓上嘅jm咁按面都有啲用
蝴蝶so
|
ppche 發表於 18-9-18 14:57
尤其係用啲firming嘅護膚品,用手指係輪廓到按 ...

valmont好用
ppche
|
lalalalalan 發表於 18-9-18 18:44
咁厲害架?我都唔知添~
valmont有新出系列咩??幾時出架??

按摩係有用架,但唔洗太用力,輕按就可以。
valmony個AWF5係剛剛出架,月頭嘅事,
依家AWF5分firming同up-lifting兩隻,我就買左firming個隻。舊嘅AWF就無架啦