冇公德心嘅樓上

waiyuktsoi
|
樓上唔知邊層掉煙頭掉到入屋,打電話去管理處只係話貼通告大堂提醒人,

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
TATEYAMA
|
-陣攪到火燭!真係幾衰格既人都有!
waiyuktsoi
|
TATEYAMA 發表於 18-9-14 17:55
-陣攪到火燭!真係幾衰格既人都有!

依家嘅天氣風高物燥我真係驚燒著啲嘢
tsung
|
好離譜喎
waiyuktsoi
|
tsung 發表於 18-9-14 18:02
好離譜喎

個煙頭完好無缺㗎,既係掉落黎仲未熄火,真係驚火燭
國王陛下
|
啲警察肯做野就好,拎個煙頭去驗dna你話幾好,呢啲人真係害死人
waiyuktsoi
|
國王陛下 發表於 18-9-14 18:21
啲警察肯做野就好,拎個煙頭去驗dna你話幾好,呢啲人真係害死人

個煙頭我用保鮮袋包起咗,將來有啲咩唔好嘅事發生拎出黎可能有用
crystal媽咪
|
真係好缺德
多啲關窗。小心一啲
29XX86
|
正pk, 害人害物。
魔怪媽媽
|
waiyuktsoi 發表於 18-9-14 17:53
樓上唔知邊層掉煙頭掉到入屋,打電話去管理處只係話貼通告大堂提醒人,

...

我之前都試過比樓上煙頭燒到 D衫
Ashleycorina
|
tsung 發表於 18-9-14 18:02
好離譜喎

係囉!可以好危險㗎!
我細個時聽過一個長輩話我知,以前試過有家人放BB响BB床訓,開左窗。
有人咁樣做,燒著左Bb床
好慘
oran04
|
我之都系,唯有關窗。
都唔明啲人點可以咁冇公德心,萬一火燭,樓上都遭殃架
tsung
|
waiyuktsoi 發表於 18-9-14 18:06
個煙頭完好無缺㗎,既係掉落黎仲未熄火,真係驚火燭

真喺好擔心
waiyuktsoi
|
魔怪媽媽 發表於 18-9-14 18:59
我之前都試過比樓上煙頭燒到 D衫

我今次已經係第二次喇,投訴冇用,
waiyuktsoi
|
Ashleycorina 發表於 18-9-14 19:01
係囉!可以好危險㗎!
我細個時聽過一個長輩話我知,以前試過有家人放BB响BB床訓,開左窗。
有人咁樣做, ...

我執起煙頭地下燒黃咗,如果跌落垃圾桶真係驚燒著

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
vincielau
|
waiyuktsoi 發表於 18-9-14 19:12
我今次已經係第二次喇,投訴冇用,

咁真係好危險喎!
出街一定要記住關窗。
mariefish
|
危險架喎咁樣
laierping
|
waiyuktsoi 發表於 18-9-14 19:16
我執起煙頭地下燒黃咗,如果跌落垃圾桶真係驚燒著

好危險,可以報警嗎?D人太衰格了
豬仔mama
|
樓主,我都同你一樣呀,樓上條X街一日煲煙煲到黑,臭到死,仲要好似你咁,d煙頭掉到入屋,有時煙盒同用過嘅廁巾都掉落黎,真係好缺德,衰在我個騎樓冇得刪窗,投訴都只係貼紙算數
waiyuktsoi
|
laierping 發表於 18-9-14 19:21
好危險,可以報警嗎?D人太衰格了

報警冇用,我住低層好難查樓上廿幾層