巴士冷氣,你吹定唔吹?

goo_littlebb
|

我好怕熱同焗,上巴士一定開風口,但只會向住自己同開向住自己果個,但發覺有啲人好鍾意關自己風口不特只,仲要關埋人地吹風既權利,好多次我上巴士開左自己位個風口,隔離阿姐關自己風口仲幫我關埋,其實無吹到佢囉,自己怕凍就唔俾人地涼,試過啤住佢再開返我頭頂果個風口。

又試過坐坐下頭頂涼浸浸,原來後面果個唔吹撥哂向前吹住我。剛剛又係咁,好彩仲有位即時轉走坐第2度。
以前熱狗年代,有啲人真係乜窗都關哂lar都唔留一條焗到成陣人味,果陣我經常焗到見暈,好慘
girlbear
|
我都一定開風口
tsung
|
girlbear 發表於 18-9-14 18:00
我都一定開風口

X2
貧窮媽媽
|
我次次都閂左佢,我一吹正個頭就會頭痛
|
貧窮媽媽 發表於 18-9-14 21:56

你閂無問題呀,人人頭頂都有1個,但我成日遇到隔離果個幫我閂埋唔俾我涼下。
今日就遇著後面果個唔想涼,佢唔閂自己風口但撥哂去前面吹住我
貧窮媽媽
|
goo_littlebb 發表於 18-9-14 22:04
你閂無問題呀,人人頭頂都有1個,但我成日遇到隔離果個幫我閂埋唔俾我涼下。
今日就遇著後面果個唔想涼, ...

可能有d 壞左閂唔到,不過呢d 時候我會調位
頓頓豬
|
我好怕熱焗 同妳一樣必開
bulubulu
|
我又係要開,一焗就咳
lovebbb
|
我吹架,我怕焗
|
bulubulu 發表於 18-9-14 22:38
我又係要開,一焗就咳

你講起我仲有樣煩,就係年紀大開始有鼻敏感,一焗就鼻塞流鼻水,所以一定要通風。
vivibabyvivi
|

同你一樣
Mrs周
|
我閂,但唔會阻止人。
如果我上車隔離冇人,我兩個會關咗佢,到隔離有人坐,佢要開佢嗰個ok,唔好開埋我嗰個。
如果要坐人隔離,我一般都唔會搞,除非超大風頂唔順,一般我都唔會關。

有次,我頂唔順,關咗我嗰邊嗰個,旁邊個男士知我凍,佢主動關埋佢嗰個,我都話,「唔使啦!你有需要就吹啦」,個男生好好人,話佢ok,唔想我吹冷病
milau
|

一定開。空氣唔流通仲多病菌

yucl_hk
|
我會即刻開番自己果個
Nikitang1111
|

我都係
cattz288
|
其實好多人都唔閂自己果個, 就咁吹向他人, 好鬼自己
nainaitze
|
我同你一樣好怕焗同一陣味,所以一定開,不過我只會向自己吹,唔會撥向人哋。
seaman1982
|
關自己果個。
the8
|
一定要開,無流動空氣好辛苦咖!試過搭小巴隔離個阿叔將我果個風口擰去佢果邊,我咪即時擰返去自己果邊囉!跟住佢啤住我,我無理佢囉!
sasatt
|
我唔吹得頭面
頭痛同喉乾會咳