打風收工好驚趕唔切得買餸

jennkim
|
諗住今晚6半收工買餸準備黎緊打風, 但見新聞話d名太已經大手買定5日既餸,
而家好驚放工時趕唔切... 我仲要香港返新界, 成粒鐘車程返到去搵條青菜都冇...
JM你地話早半個鐘收工老闆會唔會詐型?
我係靚女
|
呢個問題真係要問返你老闆wor
shun282
|
你買今晚餸,菜應該買唔到,4點時已冇乜剩,肉仲有

如果打風存糧,明早去買
wcpcelia    發表於 18-9-15 19:46
LoveChild
|
我都未買, 應該明天才買
peggy65
|
jennkim 發表於 18-9-14 17:59
諗住今晚6半收工買餸準備黎緊打風, 但見新聞話d名太已經大手買定5日既餸,
而家好驚放工時趕唔切... 我仲要 ...

6點半放,成粒鐘車程,平時都收緊檔冇咩賣,
更何况打到嚟,不如系公司附近買咗先啦
Charlotte_mom
|
忟水d,你今日買今日,人地今日買定幾日
月希
|
....我未買丫..

不過屋企重有D凍肉...同菜..
諗住明天先買...
只係正常買餸...(平時都係一次買2,3日餸的)
熱媽
|
jennkim 發表於 18-9-14 17:59
而家好驚放工時趕唔切... 我仲要 ...

我3點幾去惠long , 肉係有的,凍肉清空了半櫃,瓜菜都有,即食麵大量
sambb
|
放工係附近超市入定啲好, 真係打到黎, 啲人入定幾日貨。
JD930
|
sambb 發表於 18-9-14 18:12
放工係附近超市入定啲好, 真係打到黎, 啲人入定幾日貨。

金金人
|
超市買定d 先啦。。。起碼有得食
Charlotte_mom
|
粉麵呀丸呀瓜呀,擺得
anembb15
|
今日放飯去嘉頓,啲袋裝麵包已俾人掃曬
竇漪房
|

可唔可以早d走要問你老細至答到你

不過我今日兩點幾去凍肉鋪想買d雞肶已無貨,想買翠肉瓜薯仔蕃茄椰菜等行左大半個街市都無,去超市想買方包行左兩間都無貨,去美心得返少量,不如你聽朝早d去買啦!

Jasmine-4711
|
冇新鲜的講,冰鲜肉同罐頭都上幾日貨啦,唔好明日兵慌馬亂先同人搶購。

午餐肉,罐頭鱼,罐頭粟米同菇或雪藏雜豆。
emtungxx
|
我趁食飯時過左去灣仔街市買定啲菜啦
真係好多人... 唔好話打風, 平時遲少少收工都冇菜...
屠龍女皇
|
想打邊爐,如聽日先買餸,買海鮮會唔會貴好多
Holidaykiki
|
原本諗住星期六先買餸,見d人講到好誇張已經買定三四日餸,搞到我今朝都撲去買,怕清曬
laiyee6121
|
屠龍女皇 發表於 18-9-14 18:49
想打邊爐,如聽日先買餸,買海鮮會唔會貴好多

打風返晒嚟,可能冇海鮮賣
goo_littlebb
|
一兩日,諗住必要時食白飯罐頭咋