自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

333s 發表於 18-9-15 10:37
昨天福花菜。比平時貴好多了。

買不太漲價的。可keep 的菜。

我keep左娃娃菜, 金菇, 蕃茄, 翠肉瓜
屋企得3個人, 小朋友又食好少菜, 呢d份量夠我地食近一星期

wcpcelia    發表於 18-9-15 18:19

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

michelle071180 發表於 18-9-14 23:28
早幾日既打風已經加左喇......

今日將軍澳西蘭花$22蚊斤,唐生菜$14

邊個街市?厚德?

伯爵府

今朝惠康$79.9/kg 菜心 ,即係$48/斤,街市$16/斤

用戶要求終止服務

Abbie_mimi 發表於 18-9-15 12:07
今朝惠康$79.9/kg 菜心 ,即係$48/斤,街市$16/斤

惠康太離譜

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pk加得無咁狠喎!
放下自在

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

koller 發表於 18-9-15 12:02
邊個街市?厚德?
富康入面,祥興菜檔對住果檔,平時都貴貴地不過就靚d既,琴日貴左50%

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

菜心$30斤

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁樣真係好過份喎,我屋企樓下菜檔菜心都仲係買緊$10斤,$18有兩斤,都算有良心!

珍珠宮

今日街市買左生菜$15斤
白菜$20斤

子爵府

打風好多人搶防腐劑麵包
擺十日八日都唔易壞

惠康百佳放包既貨架都被清了

男爵府

琋琋媽媽 發表於 18-9-15 15:45
今日街市買左生菜$15斤
白菜$20斤

講到會咁大雨又水浸, 睇來要捱貴菜一排了

大宅

大雨水浸呢d都好大機會,更要提防停水停電... 所以特別要買定d罐頭、 麵包嗰啲。另外要有電筒、電芯和义滿尿袋電池。希望用唔着啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我今朝係pk買餸,菜芯$11.9/磅,學斗白$7.9/磅,西蘭花$5.5/個。

wcpcelia    發表於 18-9-15 18:19
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

而家d奸商/超市通常趁風打劫..!!!貨物單價抬高d..會貴好多!!!!
人人仲要去入貨...搶呀搶!!!越搶越貴!!!!

大宅

Rattie 發表於 18-9-15 09:24
呢d時候我多數食吓d大豆芽菜豆腐,價錢比較穩定,噚日五蚊大豆用來炒豆卜肉絲已經一大牒
...

我都有咁諗 又開始講話會打颱風嗰日開始種芽菜啱啱好到聽日就有得食

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Chickentailbun 發表於 18-9-15 18:23
我都有咁諗 又開始講話會打颱風嗰日開始種芽菜啱啱好到聽日就有得食

首頁

尾頁

跳至