網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔記得影相, 買左三個蛋黃蓮蓉, 紅豆蓉, 綠豆蓉及椰奶, 隻隻都好好味, 尤其紅豆蓉係軟軟的 好有紅豆味, 軟得來仲唔油,以前買過幾家都係硬硬, 真無得比.
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.1ec22e8dTdXtpP&id=574663031438&_u=ek8g5sdc32c

翡翠宮

回覆樓主:

月餅我多年前買過廣州酒家,唔錯;蓮香樓就唔得(唔係香港嗰間)。

andyman    發表於 18-9-15 19:08

男爵府

回覆樓主:

我年年都買金九5仁月,超好食,好多瓜子仁,好軟熟,唔似hk賣個d咬爛牙。。另外買左知味觀流心奶黃月餅,好似棋子餅咁丁屎粒,味道係ok架。。有蛋黃香味,但真係好細2 口食完

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lambxx 發表於 18-9-15 17:13
我年年都買金九5仁月,超好食,好多瓜子仁,好軟熟,唔似hk賣個d咬爛牙。。另外買左知味觀流心奶黃月餅,好 ...

五仁真係無咩好感,, 偏偏C6好愛吃。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

andyman 發表於 18-9-14 21:28
唔記得影相, 買左三個蛋黃蓮蓉, 紅豆蓉, 綠豆蓉及椰奶, 隻隻都好好味, 尤其紅豆蓉係軟軟的 好有紅豆味, 軟 ...

多謝 jm 好介紹 我超愛椰子口味嘅嘢,跟風淘咗五個椰蓉月餅,今日一收到,即刻切一個嚟試味 好味道!又唔怕甜。正呀!

翡翠宮

小李子 發表於 18-9-22 18:09
多謝 jm 好介紹 我超愛椰子口味嘅嘢,跟風淘咗五個椰蓉月餅,今日一收到,即刻切一個嚟試味 :il ...

我拿來雪凍當甜品吃, 好味.有沒有買紅豆, 我最愛.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至