自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

yiyi2661 發表於 18-9-15 23:32
我全屋用電
頂得到沖凍水涼就無問題

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

miriam 發表於 18-9-14 22:12
放工去左入少少貨

但我想講入幾多都無用,大鑊到無電時最須要既係手提氣體爐,因為我地係用電磁爐架

即係打邊爐嘅爐?

男爵府

miriam 發表於 18-9-14 22:12
放工去左入少少貨

但我想講入幾多都無用,大鑊到無電時最須要既係手提氣體爐,因為我地係用電磁爐架

俾個五得。。。。所以買埋麵包

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Happybabyhbb 發表於 18-9-15 23:49
即係打邊爐嘅爐?
係丫, 用支裝石油氣既氣體爐

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

wing51110 發表於 18-9-15 23:50
俾個五得。。。。所以買埋麵包
麵包有兩個, 我囡星期五放學買既

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆樓主

我住山上村屋,已買杯麵、罐頭,有3支6L蒸溜水,並儲定一煲水以備不時之需
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

王國長老

kokobear 發表於 18-9-16 00:02
我住山上村屋,已買杯麵、罐頭,有3支6L蒸溜水,並儲定一煲水以備不時之需
...
山上村屋真係麻煩好多

首頁

尾頁

跳至