打風時要關晒所有空窗,定開少少隙?點先冇咁易爆玻璃?

sweetcandychan
|
Tiffany2
|
我都好想知。
Jessy
|
一定唔會開窗啦, 你打開窗D風都會幫你吹返埋.
fanny590
|
關晒所有空窗, 唔好開晒冷氣同抽氣扇, 咁會加重玻璃個壓力, 今晚睇東張西望時個專家講
waynewon
|
關晒所有窗,開條罅佢吹返埋還好,試過有朋友上個風開窗罅,結果成個窗扯咗出街,好彩吊住冇跌落街,但已好危險。
vivibabyvivi
|
Jessy 發表於 18-9-14 23:24
一定唔會開窗啦, 你打開窗D風都會幫你吹返埋.

試過成個窗扯出去,又試過成個窗就砰一聲關埋所以都係乖乖關窗啦
jasmine0527
|
關窗穩陣
koalalee88
|
fanny590 發表於 18-9-14 23:25
關晒所有空窗, 唔好開晒冷氣同抽氣扇, 咁會加重玻璃個壓力, 今晚睇東張西望時個專家講 ...

susumi123
|
我反而想知,閂晒D窗,咁開爐煮食時會唔會開少少窗?
hellomiki
|
一定關緊啦!被風吹走點算,好危險
雪梨茶123
|
個風咁勁,唔可以開冷氣?
livewiflove
|
sweetcandychan 發表於 18-9-14 23:17

千萬不要開,少少都唔好,有機會成隻窗扯走架

yblehs
|
雪梨茶123 發表於 18-9-14 23:40
個風咁勁,唔可以開冷氣?

想知點解唔可以開冷氣
bu-b
|
fanny590 發表於 18-9-14 23:25
關晒所有空窗, 唔好開晒冷氣同抽氣扇, 咁會加重玻璃個壓力, 今晚睇東張西望時個專家講 ...

咁有無應該點做?咪完全無空氣流通?如果煤氣煮食,咪好危險危?
李豆豆
|
bu-b 發表於 18-9-14 23:59
咁有無應該點做?咪完全無空氣流通?如果煤氣煮食,咪好危險危?

平時煮飯都會開窗架? 咁會唔會抽完d油煙出去又喺窗入返黎
麥兜媽
|
sweetcandychan 發表於 18-9-14 23:17

我會打開少少門,透氣,窗就唔會開 氣窗都要關好
usausa1010
|
唔開冷氣的情況下打開個大門疏通下空氣又得唔得,爆玻璃窗的機會又會唔會小d,都有此疑問❓
beehoneybee
|
全關,緊閉。
Poyau
|
關窗
YuYuMother
|
關哂窗唔開冷氣咪焗死?