12個月唔識行

tammt8880
|
有冇12個月都唔識得行同叫爸爸媽媽的囡囡。好擔心,個女12個月,出兩隻牙,體重15磅。係埋唔達標。
EstrellaDamm
|
tammt8880 發表於 18-9-14 23:33
有冇12個月都唔識得行同叫爸爸媽媽的囡囡。好擔心,個女12個月,出兩隻牙,體重15磅。係埋唔達標。 ...

咁健康院有冇講啲咩?

我大女一歲未識行,更完全未出牙呢。其實都屬正常範圍。有啲人係慢啲,但唔算唔正常。
Chickentailbun
|
有冇12個月都唔識得行同叫爸爸媽媽的囡囡。好擔心,個女12個月,出兩隻牙,體重15磅。係埋唔達標。 ...

same here
don t worry

已經四個月冇增重過,未識叫爸媽,未識行
rosa_wing
|

我仔仔都係,11個幾月未識行,最近先出第一隻牙,宜家第二隻準備出
bchuma
|

我仔好似一歲兩個月識行。小朋友發育有快有慢,唔需要擔心!
ice915hk
|

我個大囡都係15個月先識行。出第一隻牙都係差5多1歲先。5需要太擔心。不過體重得15磅。就可能要多關注。我以細仔以家就黎8個月。都有20磅多d. 你bb係5係5食肯食野?定係5吸收?
我要做媽媽
|
你多D train下佢就冇問題喇,佢肯唔肯學行既?
baby彤
|
回覆 tammt8880 的帖子

我女九個幾就來十個月,又系得十六七磅,好似半歲後冇重過甘😟,食的訓得都好,腸胃差吸收可能差點,但識叫爸爸媽媽,識企定定,慢慢大點希望腸胃好點,長多點肉肉🙏,一起加油🙏
hamsterma
|

12個月未識行覺的無乜嘢,我女13個月先識行
magfan
|
唔洗擔心,我大女15個月先識行,依家小學仲考第一,bb發展有早有遲
haha748494
|
我細B都要15個月先識得行吖,你唔洗擔心。
RubyYu07
|
我仔都係14個月先放手行,12個月都係扶住行咋
RubyYu07
|
magfan 發表於 18-9-17 01:02
唔洗擔心,我大女15個月先識行,依家小學仲考第一,bb發展有早有遲

咁犀利啊!係囉,遲行唔代表咩!唔使擔心
kekenana
|
回覆 tammt8880 的帖子

hihi!! 我個女同你個女一樣,又係得15磅,唔識行,要人扶住先企到一陣,你去左健康院未?
karlieyau
|
唔洗過份擔心,平時多D同BB講下野
CurryFish
|
18個月前識行都屬於正常發展,不用太擔心,我大女到18個月未識自己行,打歲半針時,健康院轉介左睇專科,但到約期前一日就突然識行,我覺得好奇妙!所以不用太擔心!