以為只中國有青少年電子煙問題,原來美國都有

viviencwc
|
其實電子煙仲毒過香煙,家長唔好咁無知,以為好似商家咁講話無尼古丁,就任孩子吸啦!

(emoji)(emoji)請廣傳分享(emoji)(emoji)

支持「吸煙與健康委員會」的「全面(emoji)️止電子煙」簽名
(emoji)已經簽名,希望(emoji)️電子煙(emoji),不要毒害我們下一代(emoji)‍(emoji)‍(emoji)(emoji)‍(emoji)‍(emoji)

http://quitters.smokefree.hk/support/content/form

青少年電子煙成癮 FDA警告將出手制裁

https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20180914/58679715
esweet
|
美國一早有啦,有d買煙鋪頭,裡面大把煙買,好多款式,咩味都有,當然有埋電子煙,仲有雪茄買
美國人好多食煙飲酒架
tingloveyin915
|
我年頭去瑞典都見到有d外國人食電子煙,我仲聞到係藍苺,士多啤梨味
MM2H
|
tingloveyin915 發表於 18-9-15 06:29
我年頭去瑞典都見到有d外國人食電子煙,我仲聞到係藍苺,士多啤梨味
...

擺明係化學成份
viviencwc
|
MM2H 發表於 18-9-15 07:01
擺明係化學成份

仲毒
Poyau
|

Poyau
|
MM2H 發表於 18-9-15 07:01
擺明係化學成份

可能更毒
tansyneko
|
MM2H
|
Poyau 發表於 18-9-15 20:11
可能更毒

軟性毒品
chingmon
|
我女(初中)同朋友出街,我女聞到陣好香嘅水果味係甘索,佢朋友同佢講吾好索,係煙黎,佢先知驚。
以前d煙最少有煙味,電子煙擺明想年輕人食,好離譜。
Poyau
|
MM2H 發表於 18-9-15 20:24
軟性毒品

危害更甚
Poyau
|
chingmon 發表於 18-9-15 21:18
我女(初中)同朋友出街,我女聞到陣好香嘅水果味係甘索,佢朋友同佢講吾好索,係煙黎,佢先知驚。
以前d煙最 ...

糖衣毒藥