新加坡肉骨茶包,有無好介紹?

紫蘿蘭
|
因只去2日,機場有得買嗎?邊隻牌子好?回程在Terminal 4.
FloliMom
|
我之前在新加坡買肉骨茶,啲人推介 A1畀我:

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-9-15 18:13
MissMaMa
|
松發幾好
紫蘿蘭
|
FloliMom 發表於 18-9-15 05:58
我之前在新加坡買肉骨茶,啲人推介 A1畀我:

謝謝介紹。會唔會好重胡椒味?一般 超市有售?
紫蘿蘭
|
MissMaMa 發表於 18-9-15 06:40
松發幾好

要去舖頭買?因今次去係工作關係,預計無乜時間俾我掃貨
ALARMCLOCK
|
紫蘿蘭 發表於 18-9-15 02:16
因只去2日,機場有得買嗎?邊隻牌子好?回程在Terminal 4.

我試過買不同牌子的肉骨茶回港。有的重药材味,有的重白胡椒味。真的視乎你口味。
wcpcelia    發表於 18-9-16 09:06
紫蘿蘭
|
ALARMCLOCK 發表於 18-9-15 20:27
我試過買不同牌子的肉骨茶回港。有的重药材味,有的重白胡椒味。真的視乎你口味。
...

重葯材味的有介紹嗎?
MissMaMa
|
紫蘿蘭 發表於 18-9-15 19:08
要去舖頭買?因今次去係工作關係,預計無乜時間俾我掃貨
我唔清楚超市有冇得買,手信來的。
ALARMCLOCK
|
紫蘿蘭 發表於 18-9-15 21:41
重葯材味的有介紹嗎?

在Fair Price Supermarket (=香港百佳超市) 可以找到很多不同種類/牌子的肉骨茶買。我上次也看到頭暈!你可先看包裝上的材料才買自己喜歡的,我買了很多不同牌子,對我來說全都好味的。
mercurycc
|
鐘意買馮滿記。
紫蘿蘭
|
MissMaMa 發表於 18-9-16 08:09
我唔清楚超市有冇得買,手信來的。

thanks
紫蘿蘭
|
ALARMCLOCK 發表於 18-9-16 09:06
在Fair Price Supermarket (=香港百佳超市) 可以找到很多不同種類/牌子的肉骨茶買。我上次也看到頭暈!你 ...

Thanks, 等我去睇下先。
紫蘿蘭
|
mercurycc 發表於 18-9-16 19:26
鐘意買馮滿記。

馮滿記不是賣藥油藥膏的嗎?
j.wong
|
松發
mercurycc
|
紫蘿蘭 發表於 18-9-16 21:42
馮滿記不是賣藥油藥膏的嗎?
係呀!但有好多款湯包及南雞飯醬都好食。
我的公主
|
胡振隆胡椒味超正

試過松發覺得辣得滯