山竹越接近,我越驚

Icecream17
|
家住5x樓,露台,主人房全部大窗,向北,遠望山,另外2房,厨厠d窗全部向東,遠海,附近無乜高樓,我果幢寧寧寫寫單支幢左系到好驚吹爆玻璃,又驚幢樓搖,點算?
jacky1666_hk
|
Icecream17 發表於 18-9-15 04:13
家住5x樓,露台,主人房全部大窗,向北,遠望山,另外2房,厨厠d窗全部向東,遠海,附近無乜高樓,我果幢寧 ...

我都聽到d 風聲好誇,但吾洗太擔心啦,無事既
我愛Corina
|
家住5x樓,露台,主人房全部大窗,向北,遠望山,另外2房,厨厠d窗全部向東,遠海,附近無乜高樓,我果幢寧 ...

上年天鴿時ok 嗎?
kcpak
|
貼左膠紙未呀......
Icecream17
|
我愛Corina 發表於 18-9-15 04:58
上年天鴿時ok 嗎?

住左9個月炸
Icecream17
|
kcpak 發表於 18-9-15 05:00
貼左膠紙未呀......

明天貼
我愛Corina
|
Icecream17 發表於 18-9-15 05:03
住左9個月炸

Oh... 貼好膠紙穩陣d
woodpecker
|
向北好少少
bosch
|
明天貼

出左警告咁耐, 點解仲未準備好?

MM2H
|
唔好意思,但真心講,香港係福地有地勢優點,但會每年都有颱風,住得咁憂心……
考慮搬吧
chuiyeebird
|
聽倒都驚
tsung
|
我愛Corina 發表於 18-9-15 05:29
Oh... 貼好膠紙穩陣d

ngwong2
|

經此颱風。既然自己驚,會否考慮換屋若能力許可?
KarenC
|
明天貼

我都係今日晏啲貼
Mrs.KarenTse
|
撤退
Cankk
|
5x 單楝樓,俾我都會驚
蝦米豬
|
明天貼

今天快貼吧!個風最近是今晚半夜, 睡在大玻璃窗前要小心。玻璃膠不夠穩便慘水嚴重。慎防爆玻璃,除貼膠紙外,拉簾可減低爆玻璃的影響。預定毛巾吸水。
我住過咁高,屋是會搖的,風聲會很恐怖,家中所有抽氣扇,分體冷氣頁會自動轉,遠離窗邊
bigbighei
|

即是豪宅,應該頂得住唔驚! 冇得住仲驚.
Pompom0820
|
https://www.cbsnews.com/news/hurricane-experts-stop-taping-windows-for-storms/

有專家話唔好貼膠紙
tsung
|
Cankk 發表於 18-9-15 08:40
5x 單楝樓,俾我都會驚