剛check到bingo一星期可以做運動嗎?

yauyaucc
|
平時做開gym(樓梯機同舉啞呤,其他weight training, 自從上星期check 到bingo 後冇做,有d唔自在!請問可以繼續做嗎?謝謝!
第一胎驗孕前一日早上做左2個鐘gym,夜晚仲跑左7k(emoji)
cpycpyhelen
|
yauyaucc 發表於 18-9-15 06:01
平時做開gym(樓梯機同舉啞呤,其他weight training, 自從上星期check 到bingo 後冇做,有d唔自在!請問可 ...

最好唔好做太激烈既運動啦
mtcat
|
我差不多9週先知有咗,之前個個星期都有做開運動,同埋日日都會急步行不過驗到有就唔敢喇
mtcat
|
mtcat 發表於 18-9-15 09:11
我差不多9週先知有咗,之前個個星期都有做開運動,同埋日日都會急步行不過驗到有就唔敢喇: ...

其實如一向做開而又冇特別問,係可以照常做,我知有人4-5個月都可以照練BJJ 自己衡量自己身體就得,唔係一定有咗就唔做得嘅
dolldollk
|
平時做開gym(樓梯機同舉啞呤,其他weight training, 自從上星期check 到bingo 後冇做,有d唔自在!請問可 ...

小心d好, 因為初期胎囊同媽媽既連接未係太緊密, 唔知做咩動作會影響到, 其實建議你問醫生意見睇下可唔可以減量減時間, 我做開瑜伽醫生都話最多做簡單個d, 仲提我唔好咁大動作
pussykat
|

我舊年有左時照跑20km,不要又係果句,唔安心就唔好做。
pycc8899
|
係囉, 有左初頭都係做少d, 或者做唔好做住, 因為怕bb未痴實你ja
hamsterma
|

唔好做咁激力嘅運動
pearluffy
|
睇下自己承唔承擔到結果,冇事冇幹當然冇問題、但有咩依郁嗰時睇你自己會唔會怪自己啦
yauyaucc
|
cpycpyhelen 發表於 18-9-15 08:06
最好唔好做太激烈既運動啦

Thanks!
yauyaucc
|
mtcat 發表於 18-9-15 09:11
我差不多9週先知有咗,之前個個星期都有做開運動,同埋日日都會急步行不過驗到有就唔敢喇: ...

Thanks!
yauyaucc
|
dolldollk 發表於 18-9-15 09:13
小心d好, 因為初期胎囊同媽媽既連接未係太緊密, 唔知做咩動作會影響到, 其實建議你問醫生意見睇下可唔可以 ...

Thanks!
yauyaucc
|
pussykat 發表於 18-9-15 13:38
我舊年有左時照跑20km,不要又係果句,唔安心就唔好做。

Thanks!
yauyaucc
|
pearluffy 發表於 18-9-15 16:59
睇下自己承唔承擔到結果,冇事冇幹當然冇問題、但有咩依郁嗰時睇你自己會唔會怪自己啦
...

Thanks!
GCHK
|
盡量唔好做太激烈同粗重嘅運動
Gloria22sen
|
我中醫講頭3個月未穩定,盡量吾好做運動住,反而中後期行多d,或者游水囉
haha748494
|
你話姐考慮做yoga,就唔會太激烈,又對BB同以後生產有幫助。
我要做媽媽
|
建議唔好做太劇烈既運動,做好都係咨詢下專業人士。好想好似你咁唔做就唔舒服吖媽媽