那個集運不計体積,訂地墊,感謝

小談心
|
我用開環球,但佢唔大盒嘅野都計体積,我買地墊好唔化算,求分享。
自取或送office也可
CACALEE1110
|
小談心 發表於 18-9-15 07:42
我用開環球,但佢唔大盒嘅野都計体積,我買地墊好唔化算,求分享。
...

你地墊長吾長,幾重呀?
小談心
|
CACALEE1110 發表於 18-9-15 12:55
你地墊長吾長,幾重呀?

唔長,一格格拼出嚟,但會訂多,預計成個大箱咁運下嚟,每塊30cm x 30cm
wmkcnw
|
小談心 發表於 18-9-15 14:45
唔長,一格格拼出嚟,但會訂多,預計成個大箱咁運下嚟,每塊30cm x 30cm
我用 p2p 但一定要 送貨上門, 所以首重最少40元。

計實重, 計港幣,6元 1kg 。

上次淘30kg 浴室架, 個 pack 好大, 如果計體積, (雖然係 4元1kg )會貴1倍。
wmkcnw
|
之前有 jm 介紹,永 x 泰, 300kg 實重 收 2百元人仔。但問客服, 佢話個 pack 只可以 1米x1米x1米 其中1邊長過1米, 就再加 50元。 咁即係都計體積。

仲要唔送上門。
rl2999
|
小談心 發表於 18-9-15 07:42
...

官集
小談心
|
rl2999 發表於 18-9-20 23:19
官集

反而官集唔計休積咁好
rl2999
|
小談心 發表於 18-9-21 07:12
反而官集唔計休積咁好

係呀,我去取貨果到,勁多人買行李箱,佢地話計實重
我訂3d立體牆貼30塊,都係計實重
小談心
|
rl2999 發表於 18-9-21 08:56

係呀,我去取貨果到,勁多人買行李箱,佢地話計實重

多謝告知
請問你用集运嘅那一間
rl2999
|
小談心 發表於 18-9-21 19:38
多謝告知
請問你用集运嘅那一間

我用官方物流(即係菜鳥驛站)
babyboy2013
|
wmkcnw 發表於 18-9-20 21:05
我用 p2p 但一定要 送貨上門, 所以首重最少40元。

計實重, 計港幣,6元 1kg 。

試試先
rkjuti
|
babyboy2013 發表於 18-9-25 08:58
試試先

官集太太大件要加錢,太太大件只可送上門,唔可以同其他貨一齊集,但收貨嗰日,四方送貨佢無收我上門費

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
babyboy2013
|
rkjuti 發表於 18-9-25 13:40
官集太太大件要加錢,太太大件只可送上門,唔可以同其他貨一齊集,但收貨嗰日,四方送貨佢無收我上門費 :q ...

屋無人佢放門口?四方哥仔試通留戶口叫我入返20/25(忘了)俾佢。 我想搵送上門唔計體積重的。 新世代體積重好唔化算。
bibiwuwu2
|
小談心 發表於 18-9-15 14:45

我啱啱買咗60*60用官方集運
rkjuti
|
babyboy2013 發表於 18-9-25 17:32
屋無人佢放門口?四方哥仔試通留戶口叫我入返20/25(忘了)俾佢。 我想搵送上門唔計體積重的。 新世代 ...

記得以前佢会喺電話講定收上門費,
今次沒講,上門也沒講收,也沒有再打黎。
我也很奇怪。
跟住睇返官集運費結算,沒了上門配送費那項。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wmkcnw
|
rkjuti 發表於 18-9-25 13:40
官集太太大件要加錢,太太大件只可送上門,唔可以同其他貨一齊集,但收貨嗰日,四方送貨佢無收我上門費 :q ...
請問而家官集, 是否計實重?

以前 中通係只計實重, 合併 4px 後就話要計體積。

單邊長過1.7米, 一般都要加超大費用。 有些就2米先開始計