其實好小事 其實你又唔趕

禁止發言
|
點解要衝紅燈
點解無車就過得
先唔講幾趕都應該守規矩
更何況大把人係斯斯然唔趕都要衝
我真係唔明點解幼稚園就教嘅事都有人可以咁
tsung
|
冇年齡歧視,見大部分衝紅燈嘅都喺老人家,真喺好牙煙
hellohellojenny
|
tsung 發表於 18-9-15 11:47

仲有係老人家湊孫返學放學一樣衝紅燈,睇見就危險
jojojojom
|

老人家紅燈仲慢慢行,仲要啦住車仔,楂車嘅又唔敢響咹
Miss.Hui
|
咩年紀都有
連自己屋企人都有
tsung
|
hellohellojenny 發表於 18-9-15 11:54

tsung
|
jojojojom 發表於 18-9-15 11:58
老人家紅燈仲慢慢行,仲要啦住車仔,楂車嘅又唔敢響咹

千祈唔好響安,嚇親跌一跌仲麻煩
日月水火
|
見過唔少,中年叔嬸、老人(我眼見佔多數)我拖著個女企定定,個女會問點解D人沖紅燈,我會話做好自己就得唔好理人。
VCBB小天使
|
Miss.Hui 發表於 18-9-15 12:21
咩年紀都有
連自己屋企人都有

Charlotte_mom
|
同事親戚上星期至意外走左,老人家心急貪快唔用紅綠燈,大貨車有盲點見佢唔到

我屋企樓下上次有個阿婆俾旅遊巴拖左半條馬路

就係貪快果半分鐘
BBJOJO
|

BBJOJO
|

tsung
|
Charlotte_mom 發表於 18-9-15 13:30
同事親戚上星期至意外走左,老人家心急貪快唔用紅綠燈,大貨車有盲點見佢唔到

我屋企樓下上次有 ...

Poyau
|
hellohellojenny 發表於 18-9-15 11:54

Poyau
|

MM2H
|
唔單單老人家,上星期有位阿姐真係差d害人害己
轉彎位後,佢推架車仔係馬路中,幾架車都急煞,其一貨件跌落車,有架車要扭開避,跟住阿姐居然掉下車仔跑轉頭執,架車仔又自己繼續向前,驚險萬分
MM2H
|
Charlotte_mom 發表於 18-9-15 13:30

我屋企樓下上次有 ...

Rita
|

早兩日我區就有位老人家貪方便,zip車同車之間過馬路,就咁去咗。。。個司機都好無辜
behappy1114
|
禁止發言 發表於 18-9-15 08:56
點解要衝紅燈
點解無車就過得
先唔講幾趕都應該守規矩

每次見到就好忟,你貪快衝過馬路出意外唔只係你嘅事,唔好搞到目擊者一世有陰影,搞到司機因為你俾人拉,我眼見大部分都係老人家,行得又慢
wsyggk
|
禁止發言 發表於 18-9-15 08:56
點解要衝紅燈
點解無車就過得
先唔講幾趕都應該守規矩

我成日都係咁同我屋企人講