可能好多餘。。。。但真係好驚呢個風

gigi19810326
|
雖然我住屯門,仲要向西南,完全唔係食正個風嘅風向。。。。但個人就係好驚 好緊張
老公做sales,又一定要掛左8號先返得屋企,返屋企車程又遠 。。。。 總之就驚呢樣驚個樣。。。。。
(但我又無特別買糧食,無特別買水,連膠紙都未貼。。。。)
tsung
|
怪獸級颱風,驚好正常建議預早做定防風措施同埋買定一,兩日乾糧
歐買尬
|
又驚又無準備
So....?
nieualma
|
gigi19810326 發表於 18-9-15 11:06
雖然我住屯門,仲要向西南,完全唔係食正個風嘅風向。。。。但個人就係好驚 好緊張
...

一陣去買囉,應該仲有嘅
|
歐買尬 發表於 18-9-15 11:17
又驚又無準備
So....?

因為唔係驚無嘢食,而係擔心人身安全囉
無話可說
|
比d新聞講到開始有d緊張,連政府都疏散人
MissUmuch
|
gigi19810326 發表於 18-9-15 11:44

因為唔係驚無嘢食,而係擔心人身安全囉

擔心就去親戚朋友屋企暫住囉

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
無話可說 發表於 18-9-15 11:45
比d新聞講到開始有d緊張,連政府都疏散人

就係就係
我呀媽獨居,雖然都係住元朗,又係唔當風,但叫佢黎我到住一日又點都唔肯
張包仔
|
gigi19810326 發表於 18-9-15 11:51
就係就係
我呀媽獨居,雖然都係住元朗,又係唔當風,但叫佢黎我到住一日又點都唔 ...

我媽又係,仲話冇人返工佢要加班,係公司瞓唔來我度,我嬲到唔想同佢講野 出動啲姨媽姑姐劝佢
算死草
|
gigi19810326 發表於 18-9-15 11:06
...

我最怕係大雨,試過暴雨有人被水沖走
算死草
|
張包仔 發表於 18-9-15 12:07
我媽又係,仲話冇人返工佢要加班,係公司瞓唔來我度,我嬲到唔想同佢講野 出動啲姨媽姑姐劝佢
...

係公司有同事好過佢一個人係屋企了。
lam133
|
我驚分體冷氣吹落街,我貼住佢咋
Yoanna2017
|
我老公打風要返工,好擔心
wcpcelia    發表於 18-9-15 19:08
無話可說
|
gigi19810326 發表於 18-9-15 11:51
就係就係
我呀媽獨居,雖然都係住元朗,又係唔當風,但叫佢黎我到住一日又點都唔 ...

如果住樓又唔高層既又無咩事既,提醒留係室內囉!反而近年d樓大玻璃,仲有危機感
bernicew_
|

驚台山核電廠爛就真
tsung
|
Yoanna2017 發表於 18-9-15 12:21
我老公打風要返工,好擔心

Poyau
|
居安思危
gobaa49
|

唔怕jm~有我墊底~
我老公做集團飲食,8号都照開工,我仲要陀緊32w
岩岩先出去買完少少餸返屋企,膠紙又買唔到,窗都唔打算貼啦
Cheddar85ang
|
就係就係

政府有遊旅巴接屯門、元朗有部分村的居民撤離
小寶貝兒
|
gobaa49 發表於 18-9-15 13:35
唔怕jm~有我墊底~
我老公做集團飲食,8号都照開工,我仲要陀緊32w
岩岩先出去買完少少餸返屋企,膠紙又買 ...
你去邊度買呀? 去日本城睇下有冇D貼窗既隔熱貼丫, 冇膠紙呢D頂住先, 最重要作用係萬一玻璃吹破唔會D碎片跌晒入屋