其實好多地區既人成世未見過打風

jollyma
|

有次咁啱打風,有個德國朋友途經香港,佢話佢地國家冇打風,仲講到今次旅程好新奇咁
廷廷媽
|
好正常,住香港唔出埠成世人未見過落雪,對暴風雪都好新奇
good_pig
|
廷廷媽 發表於 18-9-15 11:47

就係咁,其實外地人未見過,而自己一樣大把嘢未見過
tansyneko    發表於 18-9-15 17:09
teambuilder
|
咁你朋友有冇覺得德國係福地?
Conybrownbb
|
德國晌正歐洲中間,主要被陸地包圍,颱風主要影響沿海地區,一登陸就威力大減,所以佢地未見過唔出奇
wcpcelia    發表於 18-9-15 19:37
cattz288
|

係囉!好正常
Poyau
|
外遊新體驗
cassie0025
|

I9528
|
唔好講打風,大把內陸人,連海都未見過
good_pig    發表於 18-9-15 13:49
judychung
|
你好大個先知原來星加坡無打風, 大鄉里, 我以為到到都有颱風
anyuser18
|
咁我都未見過沙漠,冰川
算死草
|
jollyma 發表於 18-9-15 11:40
有次咁啱打風,有個德國朋友途經香港,佢話佢地國家冇打風,仲講到今次旅程好新奇咁
...

同香港都好多人未見過龍捲風一樣
激烈的海狗
|

sjnl43
|
...

咁叫德國佬租杏花BNB 現場感受比歐元

特色旅遊歷奇又刺激係要比貴D 架喎

Minnacat
|
...

唔出奇,正如香港冇地震!
SandyKL
|
...

唔使講遠,地理關係,馬來西亞、泰國、印尼都冇打風,畫眉當年係新加坡發生,簡直百年一遇。
無話可說
|
我朋友英國返,以前香港大但無咁大颱風,英國打風唔係咁,佢都覺新奇,不過唔敢出街