近排覺得好難揾到好飲嘅茶記凍檸茶, 茶膽問題

KTKTKT5
|

有冇推介邊間好飲d? 好懷念茶膽正嘅凍OT

我以前覺得茶記凍檸茶正到可以講係世界級!
kai3028
|
好飲嘅凍檸茶茶記得好少
我都鍾意凍檸茶
ChloePP
|
KTKTKT5 發表於 18-9-15 11:52

我以前覺得茶記凍檸茶正到可以講係世界級! ...

係呀!!聽講只為有隻便D既茶擔用黎整奶茶個味道沒太大分別,所以好多茶餐廳都轉左,但係衣個茶擔用黎整凍0茶個分別大d,飲開既就知。
wcpcelia    發表於 18-9-15 19:29
KTKTKT5
|
kai3028 發表於 18-9-15 12:00
好飲嘅凍檸茶茶記得好少
我都鍾意凍檸茶

忽然間覺得如果有一間茶記可以出品到茶膽正嘅凍檸茶係一門掘 大道
KTKTKT5
|
ChloePP 發表於 18-9-15 12:06
係呀!!聽講只為有隻便D既茶擔用黎整奶茶個味道沒太大分別,所以好多茶餐廳都轉左,但係衣個茶擔用黎整凍 ...

咁飲到以前嘅凍檸茶咪越來越難
20150618bb
|

更係喇,現在的人士都無做功夫,就甘熱烘烘加冰塊比你.............點會好飲
VCBB小天使
|

係呀,依家啲凍 OT 只有苦澀味。
Poyau
|
西灣河老牌冰室 百好咖啡餅店
catn1984
|
我唔明點解大x樂同大x活既凍檸茶可以咁難飲,。想知到底佢用邊隻紅茶沖
KTKTKT5
|
Poyau 發表於 18-9-15 12:58
西灣河老牌冰室 百好咖啡餅店

多謝推介
catn1984
|
20150618bb 發表於 18-9-15 12:20
更係喇,現在的人士都無做功夫,就甘熱烘烘加冰塊比你.............點會好飲

係, 搞到d冰溶哂, 凍檸茶變暖檸茶
Jumboshrimp
|
而家茶膽反覆煲,所以而家啲茶全部都唔係清淅的顏色

仲好鬼難飲

20150618bb
|
catn1984 發表於 18-9-15 13:00
係, 搞到d冰溶哂, 凍檸茶變暖檸茶
甘樣做另到起左化學作用咪味道唔好
girlbear
|
而家好多都唔好飲 一係太甜 叫小甜又苦澀
tkop
|

唔係呀, 吉野家都好好飲
jazzcode    發表於 18-9-15 18:03
mrsmacaroon
|
太興既凍0茶好飲
KTKTKT5
|
tkop 發表於 18-9-15 13:45
唔係呀, 吉野家都好好飲

噚日先飲完, 直情係罐裝檸檬茶咁! 勁甜, 飲左第一啖, 心諗: 早知飲百事
KTKTKT5
|
mrsmacaroon 發表於 18-9-15 13:50
太興既凍0茶好飲

多謝推介
Poyau
|
KTKTKT5 發表於 18-9-15 12:59
多謝推介

不用客氣
tkop
|
KTKTKT5 發表於 18-9-15 14:00
吓 噚日先飲完, 直情係罐裝檸檬茶咁! 勁甜, 飲左第一啖, 心諗: 早知飲百事
...

有鮮檸茶喎