自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

公爵府

2024勳章

littleminimacy 發表於 18-9-15 14:01
避孕措施我地有做,所以驗到我都即刻問醫生,醫生話避孕套唔係100%避孕,我都無話可說。我自己岩岩生完,驚 ...

真心問你做到一半先帶 定 全程帶?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

princesscupcake 發表於 18-9-15 14:50
點解易中?

我唔太記得點解了,以前聽係話剛生產完,身體會產生某d hormones定唔知d咩,令到易中d咁。
以前有個舊同事,又係做咗避孕都中,好似醫生同佢咁講,我咁聽

侯爵府

littleminimacy 發表於 18-9-15 14:01
避孕措施我地有做,所以驗到我都即刻問醫生,醫生話避孕套唔係100%避孕,我都無話可說。我自己岩岩生完,驚 ...

聽過好多人都話有用但都係有左,原來好多人唔係由頭用到尾,而係中途先開始用,關鍵係究竟你地有冇正確使用安全套從而提高避孕機率。
既然有左, 就好好同老公商量下之後既安排,湊3個小朋友唔容易,雖然係辛苦,但都係值得既。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

littleminimacy 發表於 18-9-15 13:31
我已經有一個5歲大仔,細仔三個月前出世,而家又驗到有咗

喺診所驗完之後, WhatsApp俾老公話有咗bb

自己決定

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

我有個朋友:
生咗三胞胎(仔)、二年係生多個仔!
佢都係自己湊四個小朋友、冇人幫、一樣凑得掂!

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

向好果方面諗,如果避左都中,咁呢個小朋友同你地好有緣份
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁你自己想點??經濟……?
無人叫你只用一種方法的
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

請問你點做避孕?咁你想唔要?你剛剛生完可以做手術唔要嗎?會唔會對身體都好大影響?得不償失呀?

男爵府

如果經濟可以的話我會生,有冇用工人或有人幫手,一個湊3個好辛苦

侯爵府

littleminimacy 發表於 18-9-15 13:31

唔知你經濟點
若你老公都想要嘅
請個工人幫手

男爵府

x00_00x 發表於 18-9-15 13:35
無做安全措施……有咗有乜出其呀……
唔想有咪帶套或食藥囉~而家唔開心都無用!!!
...

子爵府

最緊要兩公婆傾掂數. 又唔係未湊過, 唔掙在湊多個囉, 細路就大得快嘅, 多一個家庭又熱鬧D啫. 係你褔氣呀~ 加油啦~ 有句說話好老土, 但係事實, 子嗣係天定. 有D人真係日做夜做一日做十次都唔中都冇架. 呢D真係講命水.

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

同老公講清楚,想生咪生,唔想生咪唔生

老公唔理既話,真心講,
諗清楚,以自己為先。
唔係12 個月後先後悔就太遲了

水晶宮

畀面勳章

整定,生啦!

侯爵府

回覆樓主

個天比左你
都要養架
呢胎之後就真係要用更安全既方法避孕啦

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

老公仲係大細路,無可能要佢改變,一湊三唔易,仲要有一個將會升小一,剛升小一唔易搞,真係要有無比耐性,建議樓主真係諗清楚,老公唔肯去分擔,又唔請工人,日子會好難過

禁止訪問

水晶宮

我成日同後生講玩爸爸媽媽遊戲唔緊要,唔好做爸爸媽媽就得,生左二個仲唔識避孕,老公仲話係少爺,不過唔緊要叫少爺請多幾個工人服待大小奶同少爺仔

男爵府

無言

大宅

同老公認真傾清楚,佢一定要幫手。
同埋快啲去睇醫生了解身體狀況,等醫生比個意見你。
[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

首頁
23456...11

尾頁

跳至