生完三個月又有左

chkkkkk567
|
littleminimacy 發表於 18-9-15 13:31
我已經有一個5歲大仔,細仔三個月前出世,而家又驗到有咗

喺診所驗完之後, WhatsApp俾老公話有咗bb

唔想要又唔避,自己攞尼!
至愛朱古力
|
簡直無言,100日都未坐夠,就攪野,身體都未覆完,咁急做咩呢?大大仔(老公)都攪唔掂自己,你一湊四,點湊呀,大仔升小一,二仔學行,細既一日都黑都餵奶,到時暈低都似。最緊要經濟攪得掂嗎?
detox6066
|
littleminimacy 發表於 18-9-15 13:31

人命黎喎
既然有咗就要負責任
老公咩唔識做,但都做左老豆5年,
依家先黎投訴?

佢養成少爺仔性格,我相信你都有責任
newspaperhang
|
做而唔避就預左有
油麥麥
|
生!二仔同3B相差11至12個月,好多嘢可以留俾老三用,二仔同老三係玩伴!老大讀小一可以訓練佢獨立一點!湊兩三年,老二同老三返學讀書就會好一啲~
koalachan2002
|

如果無經濟問題,我會照生
tsung
|
YY1101 發表於 18-9-15 13:43
吾大都大左
好好迎接小生命

同意
mariefish
|
生唔生由網民決定
littleminimacy
|
避孕措施我地有做,所以驗到我都即刻問醫生,醫生話避孕套唔係100%避孕,我都無話可說。我自己岩岩生完,驚自己身體應付唔到,而且幾日個肚都有d痛,擔心大住個肚可唔可以照顧到2個小朋友。係老公係自己揀無得怨,我會同佢傾,只係呢一刻我自己都好迷惘,希望有個人可以同自己傾下
CherryCake
|

少爺仔...難得你咁接受,如果唔避,就預左有,生唔生,點到陌生人幫你決定,唔知以為未婚有左。
mandy952
|

生完健康院有問使唔使避孕
ryan_mami
|

經濟情況?
jellomama
|
回覆 littleminimacy 的帖子

如果我係妳就唔會生,到時妳一個要照顧一大三細,就算冇經濟問題,一定會好唔開心。
littlesister
|
咁 happy 連避孕都忘記左,而家仲可以點呢?
雞蛋公主59
|

同老公商量請人幫手湊小朋友,佢既然有份製造,就冇得置身事外。
princesscupcake
|
littleminimacy 發表於 18-9-15 14:01
避孕措施我地有做,所以驗到我都即刻問醫生,醫生話避孕套唔係100%避孕,我都無話可說。我自己岩岩生完,驚 ...

咁醫生有乜意見?
你家少爺對第三的小生命咁冷淡,沉迷打機適合做咁多小朋友父親嗎?仲要揾人幫手湊。
MM2H
|
同老公好好商量啦,無論佢係咪少爺仔都好,佢始終會係3個小朋友嘅爸爸,點都要同佢傾,除非你可以往後都獨自照顧3個,唔需要佢參與
mln
|
同你老公講到明如果要生這胎就一定要請工人, 唔肯請就唔好生了!
gouramike
|
好驚樓主會產後抑鬱

我生完第二胎有超過半年對性無興趣,因為湊兩個太辛苦了,就算話老公忍得辛苦都甘話,佢辛苦可以用手
MsBusy
|
littleminimacy 發表於 18-9-15 14:01
避孕措施我地有做,所以驗到我都即刻問醫生,醫生話避孕套唔係100%避孕,我都無話可說。我自己岩岩生完,驚 ...
戴避孕套都要用正確方法,未入前已經要戴,
所謂有做避孕措施,係咪正確使用安全套呢?
享受完就要負責,好好迎接新生命吧!