自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

MsBusy 發表於 18-9-15 14:16
戴避孕套都要用正確方法,未入前已經要戴,
所謂有做避孕措施,係咪正確使用安全套呢?
享受完就要負責,好 ...

正確使用避孕套都好重要

子爵府

回覆樓主

養得掂嗎?養得起就照生啦,全職媽媽會辛苦,但自己骨肉都唔想落左去,過多兩三年讀N班好好多架喇

子爵府

回覆樓主:

樓上有多好落井下石,香港好多呢d人唔幫仲要踏兩腳,把口(手)臭過屎水,唔好理佢地。

伯爵府

回覆樓主:

最緊要身體能否承受,有冇長遠影響;老公可能未消化所以冇反應,既然避咗都有就係天意,同老公好好傾下,有共識再作決定。

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

littleminimacy 發表於 18-9-15 13:31
我已經有一個5歲大仔,細仔三個月前出世,而家又驗到有咗

喺診所驗完之後, WhatsApp俾老公話有咗bb

同我當年情況一樣, 大女5歲, 細女3個月, 又有左細仔, 我選擇左生, 而家個仔都8歲了, 冇後悔。
註: 我老公唔係100分好老公。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

伯爵府

回覆樓主:

咁你要問返自己點解唔做好安全措施

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

做足安全措施有咗機會咪減低

子爵府

2018復活節勳章

MsBusy 發表於 18-9-15 14:16
戴避孕套都要用正確方法,未入前已經要戴,
所謂有做避孕措施,係咪正確使用安全套呢?
享受完就要負責,好 ...

正確使用安全套都有機會懷孕不過健康院一定有講,產後一年中獎機會會大大提高,如果無計劃再懷孕的話避孕措施要比以往更嚴密

男爵府

油麥麥 發表於 18-9-15 13:54
生!二仔同3B相差11至12個月,好多嘢可以留俾老三用,二仔同老三係玩伴!老大讀小一可以訓練佢獨立一點!湊 ...

贊成呀!辛苦兩三年,上學後就好好多!加油啊!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

如果咁快再生多一個, 1 家5 口重可能要請工人幫手至搞得掂, 宜家樣樣都貴, 咁沉重既經濟壓力, 你c6 應唔應付得到? 加埋你咁快又有左, 你身體頂唔頂到? 好老實咁講, 諗吓都想死呀, 如果係我, 一定唔會再生

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

既然咁恩愛嘅,都要生架啦,
生完記得做好安全先再恩愛呀。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

littleminimacy 發表於 18-9-15 14:01
避孕措施我地有做,所以驗到我都即刻問醫生,醫生話避孕套唔係100%避孕,我都無話可說。我自己岩岩生完,驚 ...

生完頭半年,有做避孕都係較易中的,同老公好好商量一下吧!

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

littleminimacy 發表於 18-9-15 14:01
避孕措施我地有做,所以驗到我都即刻問醫生,醫生話避孕套唔係100%避孕,我都無話可說。我自己岩岩生完,驚 ...

甘你經濟夠力許唔許可到有3個小朋友呢?

其實人命由關,冇人幫到你作主

生命黎,咪辛苦d湊三個囉,現代有人湊4-6個都得

只係睇你湊唔湊,又有人1個都嚴辛苦,又睇你係邊隻人

事在人為,窮窮地辛苦甘捱下捱下就慣,舊果代湊7個都得
日本の平安を祈ります

公爵府

回覆樓主

隨緣,生埋呢個紮咗佢

水晶宮

littleminimacy 發表於 18-9-15 13:31
我已經有一個5歲大仔,細仔三個月前出世,而家又驗到有咗

喺診所驗完之後, WhatsApp俾老公話有咗bb
你兩公婆好恩愛
同C6商量下啦~要唔要都好,你都要好好保重和保護自己
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

開心時,無唸後果

現在唔開心,又有咩用,接受吧

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你睇吓有冇親友可以幫輕吓,
要訓練c6幫手
如果係我
請工人
叫c6 紮咗佢

侯爵府

wy_yen 發表於 18-9-15 14:37
生完頭半年,有做避孕都係較易中的,同老公好好商量一下吧!

點解易中?

禁止訪問

大宅

祝福你- bb係天賜的禮物,希望你唔好唔要

首頁
12345...11

尾頁

跳至