自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

meimeitse 發表於 18-9-15 16:11
我就係嬲呢樣,我企咁耐佢唔會覺好怪嗎?有人等緊你要嘅位喎!如果照佢道理,全場有人走都可以話係佢啦
...

我正想講,咁大把人等緊喎⋯⋯你企係到明等架!唔通齋睇住人食?
佢又唔出聲,佢都可以講佢要哂d位!

我係你就唔走,照坐,除非佢有出聲對我講佢坐係隔離枱!要埋呢張二人枱!

大宅

iris2014 發表於 18-9-15 16:26
咁total六人枱係本身全部拍埋一齊定係分開左四人枱加條喇再二人枱?

其實張枱好大,應該可以坐倒12人,我都知自己問漏咗,咁我眼見佢4人位已坐2人又冇其他人喺度,另兩位係吉,我冇諗住坐架!我知佢要埋嘅,我就等吉嘅二人位隔離嘅二人位囉

下次我只好點都問聲囉!但真係估唔倒明知我等緊佢想要嘅位佢都唔出聲啫

水晶宮

回覆樓主:

我會照坐,管她是誰!

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

最憎去啲要自己搵位嘅餐廳 我只會外賣,絕對唔會坐低食,大不了唔食

侯爵府

不過帶住小朋友就真係唔好同人嘈,而家好多人痴線㗎

大宅

meimeitse 發表於 18-9-15 15:38
剛才喺super sandwich 等位,我等緊兩個位,隔離有4個位有兩個大人坐緊,有個bb,我帶住兩個小朋友,只係諗 ...

如果你係好obvious咁等緊位,而個女人又真係睇唔出(你講佢反而好出奇咁望返你),這個女人同我有asperger朋友就好相似。我朋友唔識睇social situations,反而好多好obvious既嘢佢會taken by surprise,就好似個位女人咁。呢個情況冇贏家,就如你講點解佢唔早啲出聲,佢又會諗點解啲人會咁架(我朋友會咁講)。

大宅

NatalieTY 發表於 18-9-15 15:49
咁你又唔早d問人

我自己都會問吓先

伯爵府

2018復活節勳章

eziznw 發表於 18-9-15 17:36
如果你係好obvious咁等緊位,而個女人又真係睇唔出(你講佢反而好出奇咁望返你),這個女人同我有asperger朋 ...

原來亞氏保加角度可以咁, 謝謝告知

大宅

jpwy 發表於 18-9-15 17:42
原來亞氏保加角度可以咁, 謝謝告知

我朋友就會囉,好多嘢好obvious佢係不知不覺

男爵府

d人真係自私,有次去Ikea餐廳都係甘,我自己咩住bb,好多吉位,問人就話全部都有人,根本人都未到!

伯爵府

2018復活節勳章

eziznw 發表於 18-9-15 17:45
我朋友就會囉,好多嘢好obvious佢係不知不覺

呢啲真係嬲佢唔落~有時, 樓住算啦 唔好嬲 了,可能她係阿氏保加人

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

傻妹妹 發表於 18-9-15 16:08
唔好意思,我想問點解要問人,樓主係等緊位,坐係到既唔出聲。樓主到完全唔知人地7個,到有位坐先同樓主講 ...

agree, 樓主冇錯,正路係個個人應該開聲同樓主講聲,叫佢唔好等,自己想要埋個兩個位。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

畀面勳章

剛才喺super sandwich 等位,我等緊兩個位,隔離有4個位有兩個大人坐緊,有個bb,我帶住兩個小朋友,只係諗 ...

查實佢應該見你企向度等,問題係佢無出聲話有人,如果唔係可以等第二張枱。而家呢個情況,我會堅坐唔走

侯爵府

回覆樓主

我會唔理佢
等枱派人等
邊個話可以等4人枱
仲可以霸埋隔離2人枱架
咁不如企一張枱
我話要10張枱又ok?

子爵府

虎到金來勳章

我會唔理佢,照坐。

樓主企係到等甘耐,除非佢雙目失明,點解唔一早講出黎,晒大家時間?

佢地坐張枱左右都有枱,可能佢地同時等2邊,見樓主呢邊既人走,未話等緊你個邊張枱

公爵府

佢真係好差!一早講聲我地仲有人嚟緊,唔駛樓主白等吖!而家啲人真賤格!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

ch_mama 發表於 18-9-15 17:52
查實佢應該見你企向度等,問題係佢無出聲話有人,如果唔係可以等第二張枱。而家呢個情況,我會堅坐唔走
...

agree

男爵府

你話佢唔早d講、咁你自己又唔早d話比人知!?
王子

男爵府

回覆樓主:

我等兩人位又等左一輪, 我係唔會理佢照坐, 首先佢無一早出聲, 其他又爆哂,睬佢都傻。

珍珠宮

回覆樓主:

宜家D人好自私

首頁

尾頁

跳至