池袋玩到一日嗎?

SOMAN2603
|
如題!
我訂了池袋東急stay酒店,近池袋西口站果邊,請問有咩好地方去?
我現在開始刨緊旅遊書

sasoso
|
SOMAN2603 發表於 18-9-15 18:52
如題!
我訂了池袋東急stay酒店,近池袋西口站果邊,請問有咩好地方去 ...
池袋西口 West Exit 係好地方, 拉客上樓飲酒、唱 K ( 有囡囡陪 ) ... 幾夜都有.
SOMAN2603
|
sasoso 發表於 18-9-15 19:45
池袋西口 West Exit 係好地方, 拉客上樓飲酒、唱 K ( 有囡囡陪 ) ... 幾夜都有.

有無D正經的行程
Charlotte_mom
|
一定夠玩一日有餘,玩2日都夠,好多野行
山揸肉
|
我住過池袋兩次,都係行街買嘢同食嘢,無咩玩
whyyou
|
如題!
我訂了池袋東急stay酒店,近池袋西口站果邊,請問有咩好地方去?
我現在開始刨緊旅遊書

你呢個問題等於問香港銅鑼灣可以玩一日嗎?如果你鐘意行街買嘢食嘢,勉強都可以叫做玩到一日嘅,不過我覺得呢啲唔可以叫做玩囉
wcpcelia    發表於 18-9-16 09:07
manu4211963
|
sasoso 發表於 18-9-15 19:45

有冇廣東話歌
最好有陳奕迅的歌
sasoso
|
manu4211963 發表於 18-9-16 01:21
有冇廣東話歌 最好有陳奕迅的歌
陳奕迅的就比較少見, 但廣東歌一定有, 一般香港人熟悉的國語歌當然更多, 簡單來講, 要搵 20~30 首香港流行的 K 歌一定冇問題.
shinku
|
山揸肉 發表於 18-9-15 22:50
我住過池袋兩次,都係行街買嘢同食嘢,無咩玩

行程因人而異,自己做功課最實際,池袋唔只得買野仲有其他野玩, 睇你有無心搵,同意可以玩2 日以上
KTKTKT5
|
manu4211963 發表於 18-9-16 01:21
有冇廣東話歌
最好有陳奕迅的歌

我去過有廣東歌但d歌勁舊, mv唔係歌星本身的, 勁娘二打六行來行去談下情, 一係風景
SOMAN2603
|
謝謝大家意見!
我也刨緊旅遊書,想睇下大家有無什麼特別值得去的地方,我可以多注意。
謝謝
1928mickey
|
SOMAN2603 發表於 18-9-17 16:24
謝謝大家意見!
我也刨緊旅遊書,想睇下大家有無什麼特別值得去的地方,我可以多注意。
謝謝

照跟天書去吃買玩沒有問題
sasoso
|
1928mickey 發表於 18-9-18 06:36
照跟天書去吃買玩沒有問題
跟所謂天書的繕稿 去吃、買、玩, 才是最大問題.
1928mickey
|
sasoso 發表於 18-9-18 09:02
跟所謂天書的繕稿 去吃、買、玩, 才是最大問題.

新手夠哂,樣樣試下就會醒,
點能夠同你師傅級比較呢
必必
|
如題!
我現在開始刨緊旅遊書

可以去水族館,行街買野,食野,夾公仔,我地係池袋行一日都仲有好多地方未行。
山揸肉
|
shinku 發表於 18-9-16 07:38
行程因人而異,自己做功課最實際,池袋唔只得買野仲有其他野玩, 睇你有無心搵,同意可以玩2 日以上
...

我下次都會住池袋,不如你分享一下有咩玩
shinku
|
山揸肉 發表於 18-9-18 23:12
我下次都會住池袋,不如你分享一下有咩玩

視乎你岩唔岩玩,
本身 sunshine city 都有好多唔同既館,
水族館呀,天文館呀,博物館呀都有,
旁邊的別館成日有好多唔同展覽,
然後對面夾公仔,唱K碌齡等運動類又有,
又有好多唔同既動物 cafe,
鐘意買野既話東急 hands 同 Loft 都有排行
SOMAN2603
|
shinku 發表於 18-9-19 08:42
視乎你岩唔岩玩,
本身 sunshine city 都有好多唔同既館,
水族館呀,天文館呀,博物館呀都有,

thanks
我都打算去sunshine city
DFSON
|
https://masaejapan.pixnet.net/blog/post/391506370-【走走。日本】池袋sky-circus-sunshine-60展望台

sunshine city有VR玩,要玩一定要買埋展望台票,我對展望台無興趣,所以無玩到。
annie126
|
DFSON 發表於 18-9-19 22:14
https://masaejapan.pixnet.net/blog/post/391506370-【走走。日本】池袋sky-circus-sunshine-60展望台

su ...

請問sunshine city 玩vr嘅地方叫咩名?我想search下去玩