覺得覺香港大多社會問題都係人太多所做成

Mm233
|
小巴排隊又係

霸檯又係

超市俾人jip 又係

咩都要排長龍,就容易燥
七小口
|
銀行隊先燥
Mm233
|
都係人多問題
MM2H
|
可悲嘅事實
廷廷媽
|
絕對係,地球生病了係地球人太多引致
wcpcelia    發表於 18-9-16 09:49
Queen2016
|
絕對同意
fitfish
|
同意

太擠迫了
healthymimi
|
yes
nieualma
|
Mm233 發表於 18-9-15 20:00
小巴排隊又係

霸檯又係

無錯,以前覺得旺角先多人,而家區區都多人
chipndale12
|
Agree
香港太多人,出街好易燥底
Poyau
|
人多擠湧
Poyau
|
MM2H 發表於 18-9-15 20:30
可悲嘅事實

camanbi
|
Pk特衰政府cut左每日150人先啦
siu05
|
camanbi 發表於 18-9-16 02:17
Pk特衰政府cut左每日150人先啦

網民促停單程證 林鄭:家庭團聚是人權 籲別被洗腦
A_lcy
|
人多都算,大部分仲要係無質素嘅新移民同遊客
caca0921
|
太多人太擠迫,影響樓價物價高企,仲有文化衝突,我戥我哋嘅下一代慘
fitfish
|
人多位少。樣樣都要争。個個变自私鬼。心地变差
StrawberryLove
|
唔好話香港人快慣,變左無耐性。你話排隊排得耐,因為人龍長。外國排隊都好耐,但因為手腳慢,試過睇醫生,排我前面有6 個人,我排左2 個鐘,俾著係香港,半個鐘乜都睇晒啦。
caryfox
|
其實一向都多人,只是以前大家生活方式和節奏差不多,

現在多咗好多差異東西夾在羣眾裡面,
brindlewin
|
StrawberryLove 發表於 18-9-16 03:58
唔好話香港人快慣,變左無耐性。你話排隊排得耐,因為人龍長。外國排隊都好耐,但因為手腳慢,試過睇醫生, ...

各處習慣唔同,入鄉随俗。

人多唔一定係重點,而是带來的恶霸思维下下扮自己係主子又無才識,流氓格令社會下流乞人憎 。呢班人唔覺架,因為香港對佢地嚟講真係好咗,否則無從解釋點解放棄佢地日夜歌頌鄉下咁好世界要來香港挨咯