人生遇過最冇醫德既醫生楊添x

mansiuwah0522
|
大家千祈唔好睇呢個貪錢冇醫德既醫生!
myfaye
|
mansiuwah0522 發表於 18-9-15 23:24
發生咩事?
|
myfaye 發表於 18-9-19 17:36
發生咩事?

第一胎睇睇下佢,轉左睇張國良醫生,第二胎作小產流好多啡,去搵返楊添x 打安胎針(因為道德問題好多醫生都冇呢支針打,迫住要搵返佢)...點知一入去即刻比佢串,話我之前第一胎睇睇下佢唔睇,又質問我轉左邊個醫生,話我好轉醫生,張醫生咪仲忙!
超陰超時(已經好粗魯)點知原來bb已經冇左心跳(當時9週),佢即話:冇心跳喎!邊個同你講有心跳呀!而家又走黎睇我!唔搵其他醫生?你個bb冇左啦,唔使搵我流架啦,你自己去政府流啦...
我當時忍不住衝左出診所喊...
人生未遇過D咁冇醫德既醫生!
JD930    發表於 5 天前
pp536577002
|
mansiuwah0522 發表於 18-9-20 21:11
第一胎睇睇下佢,轉左睇張國良醫生,第二胎作小產流好多啡,去搵返楊添x 打安胎針(因為道德問題好多醫生 ...

其實好多醫生都係咁的
terter1110
|
mansiuwah0522 發表於 18-9-20 21:11
第一胎睇睇下佢,轉左睇張國良醫生,第二胎作小產流好多啡,去搵返楊添x 打安胎針(因為道德問題好多醫生 ...

佢真係好賤,你唔好唔開心啦,呢d人有報應咖!你好好調理身體先,第日BB帶齊行李搵返你,加油吖
|
terter1110 發表於 18-9-30 01:22
佢真係好賤,你唔好唔開心啦,呢d人有報應咖!你好好調理身體先,第日BB帶齊行李搵返你,加油吖
...

多謝你呀(emoji)
Daisywong313
|
佢幫我照結構,真係麻麻地
佢問左知醫院有幫我照,照得好快就話冇事
反而醫院照得好仔細,每個部分慢慢睇
ks1201
|
好好保重,調理身體,唔好為佢而感到難過。佢份人咁睇唔開,咁小事都要耿耿於懷比說話你聽,人生流流長佢有排辛苦。
|
Daisywong313 發表於 18-10-4 15:06
佢幫我照結構,真係麻麻地
佢問左知醫院有幫我照,照得好快就話冇事
反而醫院照得好仔細,每個部分慢慢睇

如果你唔係揾佢接生,佢就會係咁既態度...佢對D接生客好好態度(有朋友搵佢接生)...
|
ks1201 發表於 18-10-4 16:29
好好保重,調理身體,唔好為佢而感到難過。佢份人咁睇唔開,咁小事都要耿耿於懷比說話你聽,人生流流長佢有 ...

你講得冇錯呀!呢個醫生氣量好窄...多謝你呀,我會好好調理身體
Daisywong313
|
mansiuwah0522 發表於 18-10-4 17:04
如果你唔係揾佢接生,佢就會係咁既態度...佢對D接生客好好態度(有朋友搵佢接生)...
...

係呀,我係搵張國良生,但佢冇結構照,我先搵到呢個醫生
|
Daisywong313 發表於 18-10-4 17:30

我又係因為張醫生太多人睇,要12週先睇到佢,所以12週前要搵呢個衰醫生睇住先...
浪漫滿天星
|

嘩咁賤既.
musiccisum
|
Daisywong313 發表於 18-10-4 17:30

張醫生會介紹去王紹宏度照
Nikitang1111
|

真係勁賤喎!
駛唔駛咁講野先
|
Nikitang1111 發表於 18-10-5 11:19
真係勁賤喎!
駛唔駛咁講野先

真係冇醫德,大家冇咩事都唔好睇佢
lossenhk
|
mansiuwah0522 發表於 18-9-15 23:24

我對呢間診所都無咩好感

之前貪平book 佢照結構,想約某個星期三,個姑娘話醫生放假,叫我早兩日即星期一去,我話ok book 左
到星期一,特登由新界搭車去到佢診所,個姑娘同我講醫生放假喎,況且佢地唔接walk in 照結構。 我話我明明book 左架喎! 佢再望下就話之前連續兩日打過比我,無人聽留左言,叫我check 下。 我check 返電話紀錄同留言都無收過,又對過無留錯電話,真係口同鼻拗…不過佢話打比我的日子我後來醒起係去左旅行換左電話卡,可能有影響,唯有當自己黑仔。
不過係佢改booking在先, 照結構期又咁緊張,係咪唔應該咁兒戲打兩次電話就算? 起碼隔一段時間可再打
lossenhk
|

雖然你唔係搵佢接生,但做為一個有醫德的醫生都唔應該咁ge 態度
我之前兩胎都係政府醫院生,都有搵過唔同的私家醫生做產檢,好多時為左就時間地點都係轉來轉去,然後下一胎再搵返佢地都無比過說話我聽……
lovecatlion
|

呢個醫生超唔ok,以後唔好搵佢!冇愛心!
JD930
|
mansiuwah0522 發表於 18-10-4 17:07
你講得冇錯呀!呢個醫生氣量好窄...多謝你呀,我會好好調理身體
...

唔好為咗啲咁嘅人唔開心
好好調理身體,小天使會好快返來妳身邊