我冇買定聽日嘅餸!

Carmen1603
|
屋企有杯面公仔麵,雪櫃有腸仔,有午餐肉,樓下有m記超市快歺店,今日經過D人多到唔想入,決定放棄
龍山仔仔
|
Carmen1603 發表於 18-9-15 23:52
屋企有杯面公仔麵,雪櫃有腸仔,有午餐肉,樓下有m記超市快歺店,今日經過D人多到唔想入,決定放棄
...

其實只係一日,唔買都無問題~
good_pig
|
我有杯麵, 汽水, 頭先買左香蕉
koalalee88
|
...

有米有水都得了

tkop
|
...

咁咪食少餐當減肥囉
cbeyond
|
有即食麵, 罐頭, 乳酪, N隻牌子月餅。
打個1,2日風, 都唔知為乜d人要去掃貨
甄小bee
|
我乜都冇買!食屋企平時d 即食面罐頭都ok !
caryfox
|
有M記,有公仔麵⋯⋯一日半日,無所謂!
happyb_happyb
|
我有買定明日餸
tkop
|
cbeyond 發表於 18-9-15 23:59
...

好多人屋企冇野食架
tkop
|
koalalee88 發表於 18-9-15 23:56
有米有水都得了

有沒有電
ilikethis2005
|
...

咁係因為你夠晒貨而人地唔係囉

bbpompom
|
...

因為平日真係冇存開貨,雖然說可以到時買及去餐廳用餐,但選擇一定少,我不想,所以會準備
cbeyond
|
tkop 發表於 18-9-16 00:06
好多人屋企冇野食架

星期五同朋友食飯, 佢都話唔明d人掃乜。
即食麵/米粉之類, 罐頭1,2罐, 應該絕大部份屋企有小量。
打風時間咁短, 朋友都話餓唔死。
N盒月餅, 係呢2日收到, 完全無諗過因為打風而去買
cbeyond
|
ilikethis2005 發表於 18-9-16 00:08
咁係因為你夠晒貨而人地唔係囉

根本唔會為1,2日打風去準備食物。
peppamo
|
我都冇
mln
|
買咗3日餸,怕風後落大雨唔方便落街, 或者打風後菜貴。
wcpcelia    發表於 18-9-16 09:56
耕田妺
|
今日先見個男人推住架百佳車,喺商場度行,佢d貨叠到成車滿咂,有佢個人咁高,又樽装水,又公仔麵,又肉又生果,好勁
米菲媽媽
|
以前未有小朋友嘅時候,打風真係唔會準備定食糧,只會食屋企嘅存貨
但係而家有小朋友,就會買定少少肉同埋菜,
因為唔想小朋友餐餐都食罐頭公仔麵
(Samantha)
|
解凍咗冰箱 凍肉