仇政府仇上腦

罐頭湯
|
有位親戚睇到政府準備打風嘅嘢,叫啲大澳居民撒離,佢話呢個風行得好快,唔使咁大陣象。話政府攪咁多大龍鳳係因為林鄭要轉移視線等市民唔好focus喺啲港珠澳大橋/高鐵嘅問題,因為嗰啲大白象工程係豆腐渣工程,咁樣打風實出事。

跟住又話自己冇貼膠紙喺玻璃(住50樓以上),話香港人盲搶膠紙盲搶食物....

唉!大白象工程還大白象工程 但係呢個風真係太恐怖,政府點可以唔提早準備同預警?

真係唔明,咁憎林鄭咁憎大陸,做咩要留喺香港?
siu花花
|
說穿了因爲走唔到所以唯有淨係靠把口
Charlotte_mom
|
鍵盤戰士,講野唔駛負責
MM2H
|
仲有人係度鬧話出面冇風,3號都唔應該掛
cattz288
|
MM2H 發表於 18-9-16 00:09
仲有人係度鬧話出面冇風,3號都唔應該掛

呢個風仲大過吹美國果個! d人無知識就講少句喇!
TingTing
|
好多呢D人…
caryfox
|
好明顯係⋯⋯飲得罐頭湯多
vivibabyvivi
|
得把口
koala904
|
但老實今次係有d做show feel
MM2H
|
cattz288 發表於 18-9-16 00:11
呢個風仲大過吹美國果個! d人無知識就講少句喇!

其實政府忠告又唔係強制,覺得唔啱咪唔好聽唔去預備囉,咁都要鬧真係好無奈
MM2H
|
koala904 發表於 18-9-16 00:13

咁點都做多好過做少
馬爾太
|

起碼叫做過嘢吖
cattz288
|

唔通好似上年澳門咁, 事後比人狂鬧咩~
紫翹
|

做好準備又俾人話做show, 冇準備有傷亡就係政府衰!

咁点做都錯law
cissie    發表於 18-9-16 01:12
mickeywinnie3
|
caryfox 發表於 18-9-16 00:12
好明顯係⋯⋯飲得罐頭湯多

忽上腦
sweetcandychan
|

點解叫d高危地區居民撒退係做show feel?
bobo88hk
|
cattz288 發表於 18-9-16 00:15
唔通好似上年澳門咁, 事後比人狂鬧咩~

X2 上次天鴿大澳的確好嚴重喎
mln
|

這種人的心態係見高踩,見低又係踩, 從無建樹, 心存仇恨,就算你幫咗佢,佢都唔會感恩, 只會覺得你係應該幫佢嘅,係你欠佢。
cattz288
|
sweetcandychan 發表於 18-9-16 00:17
點解叫d高危地區居民撒退係做show feel?

不過睇新聞真係好多老人家好頑固!
KarenC
|
紫翹 發表於 18-9-16 00:16
做好準備又俾人話做show, 冇準備有傷亡就係政府衰!

咁点做都錯law

同意